Αρχική Ελλάδα Ερντογάν-Μέρκελ: Στο επίκεντρο το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας

Ερντογάν-Μέρκελ: Στο επίκεντρο το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας

0
Μέρκελ - Ερντογάν
Διαφήμιση

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης και έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας και τη καθοδήγηση τους σε μία νέα εποχή.

Όπως αναφέρει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Τουρκίας, επικεντρώθηκαν επίσης σε θέματα που αφορούν τις διμερής σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Έπειτα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε την θέληση του για δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, η οποία θα αποφέρει οφέλη και για τις δύο πλευρές, μέσω συνεργασιών.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, κλείνοντας ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Μέρκελ για την «εποικοδομητική συνεισφορά και τις προσπάθειες» που κατάβαλλε υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

 

Το παράπονό του Ερντογάν

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης να εκφράσει στην Μέρκελ το παράπονο του για την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι παρόλο που η Τουρκία επιθυμεί να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, η ίδια δεν δείχνει να το θέλει.

Ανέφερε μάλιστα, ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά υποστήριξε ότι η ίδια προθυμία θα πρέπει να υπάρξει και από τους υπόλοιπους.

 

Διαφήμιση