Αρχική COVID-19 Σε 157 δισεκ. δολάρια υπολογίζονται οι απώλειες των αεροπορικών εταιρειών

Σε 157 δισεκ. δολάρια υπολογίζονται οι απώλειες των αεροπορικών εταιρειών

0
αεροπορικές εταιρείες
Διαφήμιση

Με τις αεροπορικές εταιρίες να οδεύουν προς συνολικές απώλειες 157 δισεκ. δολαρίων το 2020 και 2021, αναθεωρούνται όλες οι προβλέψεις που είχε κάνει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA). Όπου, συγκεκριμένα τον Ιούνιο είχε προβλέψει απώλειες 100 δισεκ. δολάρια σε βάθος διετίας.

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, ο κύριος λόγος της επιδείνωσης, είναι το δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού και περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν βασικές αγορές.

Η Ένωση τώρα προβλέπει μόνο για φέτος έλλειμμα 118,5 δισεκ. δολαρίων και 38,7 δισεκ. δολαρίων επιπλέον για το 2021. 

Παρά τις θετικές ειδήσεις για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού, ο κλάδος δεν παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. “Ο θετικός αντίκτυπος που θα έχει στην οικονομία και στην κίνηση στις αερομεταφορές δεν θα επέλθει μαζικά πριν από τα μέσα του 2021”, δήλωσε σχετικά, ο γενικός διευθυντής της IATA Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ στο Reuters.

Αναμένεται μείωση των επιβατών στα 1,8 δισεκ. φέτος από τα 4,5 δισεκ. το 2019, και θα ανακάμψουν μόνο μερικώς στα 2,8 δισεκ. την επόμενη χρονιά. Ενώ, τα έσοδα από επιβάτες για το 2020 αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 69% στα 191 δισεκ. δολάρια.

Οι εκτιμήσεις προβλέπουν το εκ νέου άνοιγμα κάποιων συνόρων έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, χάρη στον συνδυασμό των τεστ για COVID-19 και της ανάπτυξης εμβολίων.

Ενώ, η ΙΑΤΑ επανέλαβε το αίτημά της προς κυβερνήσεις προκειμένου να αντικατασταθεί το καθεστώς της καραντίνας με εκτεταμένα προγράμματα διενέργειας τεστ. “Βλέπουμε χώρες σταδιακά να μας ακούν”, δήλωσε ο ντε Ζουνιάκ, επικαλούμενος τις πρωτοβουλίες για τεστ που είναι ήδη σε εξέλιξη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.

Ενώ κάποιες κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρίες, όπως η αυστραλιανή Qantas, λένε ότι πιθανόν να απαιτηθεί ο εμβολιασμός των επιβατών για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, η προσέγγιση αυτή δεν αναμένεται να αποδώσει παντού, δήλωσε ο ντε Ζουνιάκ. “Θα αποτρέψει τον κόσμο που αρνείται (το εμβόλιο) από το να ταξιδέψει”, δήλωσε ο επικεφαλής της IATA. “Η συστηματική διενέργεια τεστ είναι ακόμα πιο κρίσιμη για το άνοιγμα των συνόρων παρά το εμβόλιο”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση