Αρχική COVID-19 Όλοι οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα βοηθήσουν εθελοντικά το ΕΣΥ -Ακολούθησαν κι...

Όλοι οι βουλευτές-ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα βοηθήσουν εθελοντικά το ΕΣΥ -Ακολούθησαν κι άλλοι

0
Όλγα Γεροβασίλη
Όλγα Γεροβασίλη
Διαφήμιση

Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που είναι γιατροί προτίθενται να βοηθήσουν εθελοντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα και με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, τον ενημερώνει ότι το σύνολο των βουλευτών-ιατρών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά εν μέσω της πανδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας κατά τον σχεδιασμό του υπουργείου.

Ενώ, προσθέτει ότι “προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών“.

Ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι βουλευτές

Ενώ, παραθέτει στην επιστολή της τα ονόματα και τις ειδικότητες των βουλευτών-ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

  • Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια
  • Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος
  • Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
  • Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος
  • Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
  • Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος
  • Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος
  • Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος
  • Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
  • Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας

Και βουλευτές άλλων κομμάτων στη μάχη

Την ίδια ώρα και ο Ανδρέας Πουλάς, ιατρός-νεφρολόγος, από το ΚΙΝΑΛ, δήλωσε διαθέσιμος για την μάχη κατά της πανδημίας., ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας που δίνει η χώρα μας θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπροστά στον αόρατο εχθρό. Για το λόγο αυτό, κατόπιν συνεννόησής μου με τον Πρόεδρο της Βουλής και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνω ότι τίθεμαι εθελοντικά στη διάθεση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας στο οποίο υπηρετούσα μέχρι την εκλογή μου ως βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής“.

Παράλληλα, και ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΧρήστος Κέλλας, με επαγγελματική ιδιότητα ιατρός- αναισθησιολόγος δήλωσε:

“Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή”, ενώ, ενημέρωσε ότι δε θα δεχτεί καμία αμοιβή για την εργασία του.

Δηλώσεις Β. Κικίλια για την προσφορά των συναδέλφων του

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους βουλευτές-ιατρούς, που στη δύσκολη αυτή μάχη με την πανδημία προσφέρονται εθελοντικά να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλες τους τις δυνάμεις.

Είναι μια ακόμα απόδειξη, μετά τη δωρεά των 50 ΜΕΘ από τη Βουλή των Ελλήνων, ότι οι κορυφαίοι δημοκρατικοί θεσμοί και οι άνθρωποι που τους υπηρετούν, τιμούν και σέβονται τους Έλληνες πολίτες.

Η αξιοποίηση της προσφοράς τους θα λάβει χώρα κατά προτεραιότητα, με βάση τις ειδικότητες που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και πάλι τους ευχαριστώ”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση