Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: 94,5% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna

Κορονοϊός: 94,5% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna

0
εμβόλιο MODERNA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η είδηση για ένα ακόμα εμβόλιο με μεγάλη αποτελεσματικότητα, κατά του κορονοϊού, ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία. Το νέο εμβόλιο αναμένεται να έχει αποτελεσματικότητα 94,5%. Πρόκειται για το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna. Το εμβόλιο της Moderna και αυτό της Pfizer/BioNTech, είναι τα δύο με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα του εμβολίου βασίστηκαν σε μία μεγάλη κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε 95 επιβεβαιωμένους ασθενείς της Covid-19 στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5%. 

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος νόσησης από κορονοϊό μειώνεται κατά 94,5% σε ομάδα ασθενών που της χορηγήθηκε το εμβόλιο, έναντι της ομάδας που της χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο. 

Το επόμενο βήμα που επρόκειτο να κάνει η Moderna είναι η υποβολή αίτησης στην αμερικανική εποπτική Αρχή, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, έτσι ώστε να πάρει την απαραίτητη έγκριση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες εβδομάδες.

90% αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο των Pfizer/Biontech

Υπενθυμίζουμε ότι το εμβόλιο της Pfizer/Biontech έχει αποτελεσματικότητα 90% κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ενθαρρυντικά τα νέα για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν οι Pfizer και BionTech το οποίο φαίνεται να έχει 90% αποτελεσματικότητα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο μόλυνσης. Η αισιόδοξη δήλωση ανακοινώθηκε σήμερα από τα δύο εργαστήρια, επικαλούμενα τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το εμβόλιο βρίσκεται λίγο πριν το τελευταίο βήμα. Λίγο πριν την υποβολή αίτησης κυκλοφορίας. Οι εταιρείες προβλέπουν ότι έχουν την δυνατότητα παράδοσης έως και 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στον κόσμο το 2020 και μέχρι 1,3 δισεκατομμυρίου δόσεων το 2021.

Φυσικά τα εργαστήρια έλεγξαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου πραγματοποιώντας μελέτη σε ανθρώπους που προσβλήθηκαν από κορονοϊό. Για την ανάλυση αξιολογήθηκαν 94 επιβεβαιωμένα μολυσμένα άτομα μεταξύ των 43.538 συμμετεχόντων στη δοκιμή. Ο έλεγχος επιτεύχθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν οι δύο εταιρείες στην ανακοίνωσή τους. Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός δίνει αποτέλεσμα περίπου έναν μήνα μετά την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες δόσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

Διαφήμιση