Αρχική COVID-19 Χαρδαλιάς: “Επιθετική έξαρση του ιού στην Καστοριά”

Χαρδαλιάς: “Επιθετική έξαρση του ιού στην Καστοριά”

0
Καστοριά
Διαφήμιση

Επιθετική χαρακτήρισε την έξαρση του νέου κορονοϊού στην Καστοριά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τους τρεις δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι “έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου“, ενώ όταν τον ρώτησαν εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε και στην περίπτωση της Κοζάνης, ανέφερε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που εξετάζει το θέμα, ωστόσο υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από αυτό “τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει

Κρίσιμη κατάσταση που χρίζει άμεσης αντιμετώπισης

Η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη“, ανέφερε, παράλληλα με τον προβληματισμό του ιδίου και των επιδημιολόγων, ότι “τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με κλάστερς που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης”.

Περισσότερες πληροφορίες για το αν θα εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα τόσο στην Καστοριά, όσο και σε άλλες περιοχές υψηλών κρουσμάτων θα έχουμε μετά την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here