Αρχική Ειδήσεις Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανάρτηση με νόημα για τη νίκη στο Ναυαρίνο στα social...

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανάρτηση με νόημα για τη νίκη στο Ναυαρίνο στα social media

0
Ναυμαχία Ναυαρίνο
Διαφήμιση

Πριν από 193 χρόνια στον κόλπο Ναυαρίνο, στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Πελοποννήσου στο Ιόνιο Πέλαγος, έλαβε χώρα η ναυμαχία στο Ναυαρίνου και με αφορμή την χθεσινή επέτειο της ναυμαχίας και ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα, το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας στέλνει ένα μήνυμα.

Με ανάρτηση στο Twitter και στο Facebook το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταδίδει το εξής μήνυμα: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε το δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Η καταστροφή του Οθωμανικού Στόλου ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ιστορία της Ελλάδας εφόσον ήταν αυτή που την ώθησε στην ανεξαρτησία. Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών υπενθυμίζει την ανάμειξη του στην νίκη κατά των Οθωμανών ενώ ταυτόχρονα λίγες ημέρες νωρίτερα, στης 15 Οκτωβρίου, δήλωσε την θετική στάση της υπέρ της υπέρ της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), επισημαίνοντας το κυρίαρχο δικαίωμα των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια, με αναφορά στη Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here