Αρχική COVID-19 Σύψας: Να είμαστε έτοιμοι για το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος κορονοϊού

Σύψας: Να είμαστε έτοιμοι για το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος κορονοϊού

0
Κορονοϊός

Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το «κακό σενάριο» με δεύτερο κύμα του κορονοϊού για το διάστημα του φετινού Φθινοπώρου-Χειμώνα, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα.

«Υπάρχει το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος, συν την γρίπη που έρχεται κάθε χρόνο, συν τους άλλους αναπνευστικούς ιούς που θα δημιουργήσουν μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου και στη συνέχεια Ιανουάριο- Φεβρουάριο».

Ο καθηγητής εξήγησε γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το σενάριο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ. Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση πως ο κορονοϊός θα κάνει, όπως όλες οι πανδημίες, ένα δεύτερο και ίσως ένα τρίτο κύμα, και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί.

Μάλιστα, ο ειδικός εκτίμησε πως η κατάσταση θα είναι δύσκολη τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

«Από εκεί και έπειτα τα πράγματα θα μπουν σε μια άλλη κατεύθυνση, είτε ο κορονοϊός θα γίνει μια εποχική λοίμωξη, είτε θα εξαφανιστεί. Εξάλλου από ένα χρονικό διάστημα και έπειτα θα υπάρχει και το εμβόλιο» είπε ο κ. Σύψας, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά πως χρειάζεται υπομονή για τους επόμενους εννέα με 10 μήνες.

Στο χειρότερο σενάριο κλείνουν οι μη απαραίτητες δομές

Αναφερόμενος στο χειρότερο σενάριο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε πως θα κλείσουν οι μη απαραίτητες δομές, όπως για παράδειγμα η εστίαση, τα μπαρ και οι χώροι θεαμάτων.

«Αλλά το τελευταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε ότι «Θα κάνουμε το παν, θα σταματήσουμε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά».

Σε άλλη συνέντευξή του, ο κ. Σύψας είχε εκφράσει την πεποίθηση πως το δεύτερο «κύμα» του κορωνοϊού θα έρθει κοντά στα Χριστούγεννα.

Πηγή: cnn.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here