Αρχική Επιλεγμένα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θέλει να μας προκαλέσει – Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θέλει να μας προκαλέσει – Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο

0
tsavousoglou Τσαβούσογλου
Τσαβούσογλου

Σε σειρά δηλώσεων έχει προχωρήσει σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας από τη μία ότι η Τουρκία είναι ανοικτή σε διάλογο και από την άλλη πως η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί και επί τούτου θα πάθει ζημιά.

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου δήλωσε το πρωί της Τρίτης, ότι η Τουρκία είναι “Ανοιχτή σε διάλογο προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους αναφορικά με τα δικαιώματα στη Μεσόγειο και τους πόρους, εφόσον είναι ανοικτή και η Αθήνα.

Μάλιστα, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας εχθρική στάση.

Ενώ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα λέγοντας: «Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά, μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξει της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Eλλάδα δεν προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι από αυτό θα πάθει ζημιά η Ελλάδα».

Με πληροφορίες από iefimerida.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here