Αρχική COVID-19 Σημαντική ανακάλυψη για να νικηθεί ο κορονοϊός μια υποδοχή στην επιφάνειά του

Σημαντική ανακάλυψη για να νικηθεί ο κορονοϊός μια υποδοχή στην επιφάνειά του

0
ereunakorona2
Εικόνα: newsit.gr

Σπουδαία θεωρείται η νέα ανακάλυψη μιας αδυναμίας του κορονοϊού. Αφορά μια υποδοχή στην επιφάνειά του, η οποία μπορεί να αποτελέσει την Αχίλλειο Πτέρνα του.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Science και δημιουργεί ελπίδες για την θεραπεία του. Το αδύναμο σημείο βρίσκεται στις ακίδες πρωτεΐνης του κορονοϊού.

Αφορά μια “υποδοχή” στην επιφάνεια του ιού, στην οποία μπορούν να εγχυθούν αντιικά φάρμακα με αποτέλεσμα να ανακόπτουν την πορεία του πριν εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που ηγήθηκε της έρευνας είπε ότι τα ευρήματα μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Θα τον εξολοθρεύουμε πριν μας μολύνει, αλλά η διαδικασία παραγωγής φαρμάκου χρειάζεται πολύ χρόνο

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Imre Berger δήλωσε ότι αν μπορέσουν οι επιστήμονες να «γεμίσουν» αυτή την υποδοχή με μόρια που λειτουργούν ως απενεργοποιητές του ιού, τότε, ο κορονοϊός θα εξολοθρεύεται πριν καν μας μολύνει.

Παρόλα αυτά ακόμα και αν αυτό θεωρείται ως άλμα στις έρευνες κατά του κορονοϊού οι ειδικοί εκτιμούν ότι η παρασκευή ενός φαρμάκου θα πάρει χρόνια και είναι αμφίβολο αν αυτό το αντιικό φάρμακο θα είναι έτοιμο άμεσα.

Η επιφάνεια του κορονοϊού περιβάλλεται από ακίδες πρωτεΐνης που μοιάζουν με μικρά στέμματα. Οι ακίδες αυτές είναι ενσωματωμένες σε μια μεμβράνη μέσα στην οποία του οποίου είναι το ιικό γονιδίωμα που είναι καλυμμένο από άλλες πρωτεΐνες.

Αναγνωρίζοντας τη μοριακή σύνθεση της ακίδας

Η ομάδα των ερευνητών ανέλυσε τον SARS-CoV-2 Spike σε μεγάλη ανάλυση. Δημιουργήθηκε μια τρισδιάστατη δομή της ακίδας που επέτρεψε στους ερευνητές να κοιτάξουν βαθιά μέσα της και να αναγνωρίσουν τη μοριακή της σύνθεση.

Απροσδόκητη ανακάλυψη το λινολεϊκό οξύ

Coronavirus ΚορονοϊόςΜέσα στην ακίδα της πρωτεΐνης, η ερευνητική ομάδα βρήκε την υποδοχή γεμάτη με ένα μόριο που ονομάζεται λινολεϊκό οξύ (LA), μια ανακάλυψη που ήταν απροσδόκητη.

Η δουλειά αυτού του λιπαρού μορίου είναι είναι η σταθεροποίηση της πρωτεΐνης ή του σωματιδίου προτού αλληλεπιδράσει με υποδοχείς στην επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων. Και πιστεύουν ότι μια χημική ουσία που θα το μιμείται αυτό θα μπορούσε επομένως να δράσει ως αντιικό.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Imre Berger δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη γιατί μπορούμε τώρα να βρούμε τον τρόπο να «κλειδώσουμε» την πρωτεΐνη αυτή και να την κάνουμε μη μολυσματική. Τότε, θα έχουμε νικήσει τον κορονοϊό πριν καν μας μολύνει».

Πηγή: Science, newsit.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here