Αρχική Ελλάδα Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής λόγω κορονοϊού την ώρα που ξεκινούν διερευνητικές επαφές...

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής λόγω κορονοϊού την ώρα που ξεκινούν διερευνητικές επαφές με Τουρκία

0
Σαρλ Μισέλ
Διαφήμιση

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ λόγω κρούσματος κορονοϊού. Με αποτέλεσμα να μετατεθεί από τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, για τις 1 και 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του Σαρλ Μισέλ, σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας υπάλληλος της ασφάλειας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον οποίο είχε στενή επαφή, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και για τον λόγο αυτό ο Σαρλ Μισέλ υποβλήθηκε σε τεστ.

Όπως έγινε επίσης γνωστό ο Μισέλ ήταν αρνητικός στο τεστ για κορονοϊό σε εξετάσεις που υποβλήθηκε την Δευτέρα. Ωστόσο, σεβόμενος τη βελγική νομοθεσία θα μπει σε εθελοντική καραντίνα.

Κάποιοι ήδη βλέπουν ότι είναι πολύ βολικό ως πρόσχημα το κρούσμα κορονοϊού με σκοπό να κερδηθεί χρόνος καθώς το κύριο αντικείμενο της Συνόδου θα ήταν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η ανακοίνωση μάλιστα έγινε λίγες ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σαρλ Μισέλ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Ερντογάν

Για την τηλεδιάσκεψη αυτή τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου ήταν φειδωλοί για το τι συζητήθηκε σε αντίθεση με τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος μέσα σε διάστημα μιας ώρας παρουσίασε δυο πρόσωπα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, φαίνεται να «συζητήθηκαν διάφορες οπτικές που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

«Συζήτησαν επίσης για την επανέναρξη των άμεσων ελληνο-τουρκικών διερευνητικών συνομιλιών», ανέφερε ο Μπάρεντ Λέιτς και προσέθεσε ότι «αυτό θα προετοιμαστεί σε επίπεδο συμβούλων».

ΥΠΕΞ: Ξεκινά ο 61ος κύκλος διερευνητικών επαφών προσεχώς

ΥΠΕΞ
Υπουργείο Εξωτερικών Πηγή: kathimerini.gr

Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την επανέναρξη Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία επιβεβαιώνει το “διπλό” της πρόσωπο, αφού εκδίδει νέα NAVTEX

H τουρκική NAVTEX της Τρίτης ζητά αποστρατικοποίηση της Λήμνου

Την ώρα που υποτίθεται ότι η Αγκυρα προχωρά σε αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να δοθεί χώρος στο διάλογο, σημειώνονται νέες προκλήσεις από την πλευρά της.

Την Τρίτη προχώρησε σε έκδοση νέας NAVTEX μέσω της οποίας ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης.

«Το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της νήσου Λήμνου, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, έχει παραβιαστεί», σημειώνεται στην τουρκική Navtex.

Να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία επιμένει σε αποστρατικοποιήσεις των ελληνικών νησιών, ενώ το Oruc Reis, σημειώνει ύποπτη κινητικότητα αφού μπαινοβγαίνει στο λιμάνι της Αττάλειας.

Με πληροφορίες από newsit.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Διαφήμιση