Αρχική COVID-19 Ολλανδία: Στην “πορτοκαλί” λίστα τα Ελληνικά νησιά

Ολλανδία: Στην “πορτοκαλί” λίστα τα Ελληνικά νησιά

0
Μύκονος
Ελληνικά νησιά, Μύκονος
Διαφήμιση

Με νέα ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, τα ελληνικά νησιά τοποθετούνται στην “πορτοκαλί” λίστα επικινδυνότητας εξαιτίας της πανδημίας. Αυτό σημαίνει, πως δε συνίσταται στους υπηκόους της να τα επισκεφθούν, λόγω αυξημένου αριθμού ανθρώπων που κολλούν τον κορονοϊό κατά τις διακοπές τους σε ελληνικό νησί.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι, να επικοινωνούν με τις υγειονομικές αρχές.

Στο “κίτρινο” η οδηγία για Πελοπόνησσο και ηπειρωτική Ελλάδα

Βοϊδοκοιλιά Πελοπόννησος
Βοϊδοκοιλιά Πελοπόννησος

Στο μεταξύ, η ταξιδιωτική οδηγία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών για την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα παραμένει στο «κίτρινο», κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπονται τα ταξίδια αναψυχής, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τα πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και να συμμορφώνονται με αυτά.

Το ολλανδικό ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM είχε εισηγηθεί προηγουμένως στους αρμοδίους να μελετήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα ενόψει των φθινοπωρινών διακοπών, όταν πολλοί Ολλανδοί κάνουν σχέδια για μια σύντομη απόδραση σε κάποια ηλιόλουστη χώρα.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδια για την επέκταση του καταλόγου των ατόμων που δεν θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από μια «πορτοκαλί ζώνη», όπως χαρακτήρισε πλέον το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών τα ελληνικά νησιά -όπως οι επιβάτες που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι σε πλοία και άλλα άτομα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Telegraaf».

Πηγή: iefimerida.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here