Αρχική COVID-19 Κίνα: Το εμβόλιο της Sinovac ασφαλές και για τους ηλικιωμένους

Κίνα: Το εμβόλιο της Sinovac ασφαλές και για τους ηλικιωμένους

0
κορωνοϊός
Πηγή Εικόνας: mononews.gr
Διαφήμιση

Επιμέλεια: Μυργιώτη Αγάπη

 

Το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της κινεζικής εταιρείας Sinovac Biotech Ltd (SVA.O), φαίνεται να είναι ασφαλές για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όπως η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα και σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια δοκιμή από την πρώιμη έως και την μέση φάση. Οι ανοσολογικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το εμβόλιο ήταν ελαφρώς ασθενέστερες στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από ότι στους νεότερους ενήλικες.

Οι ειδικοί στον χώρο της υγείας ανησυχούν για το εάν τα πειραματικά εμβόλια θα μπορούσαν να προστατεύσουν με ασφάλεια τους ηλικιωμένους, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα συνήθως αντιδρά λιγότερο σθεναρά στα εμβόλια, έναντι του ιού που έχει οδηγήσει σε περίπου 890.000 θανάτους παγκοσμίως.

Το υποψήφιο εμβόλιο της Sinovac, το επονομαζόμενο CoronaVac, δεν προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες σε συνδυασμένες δοκιμές, κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης φάσης που ξεκίνησαν τον Μάιο, στις οποίες συμμετείχαν 421 άτομα ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, δήλωσε στο Reuters ο Liu Peicheng, εκπρόσωπος των μέσων ενημέρωσης της Sinovac. Τα πλήρη αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευτεί και δεν διατέθηκαν στο Reuters.

Τέσσερα από τα οκτώ εμβόλια του κόσμου που βρίσκονται στην τρίτη φάση των δοκιμών προέρχονται από την Κίνα

Τρεις ομάδες συμμετεχόντων για την δοκιμή του εμβολίου CoronaVac, έλαβαν δύο εμβολιασμούς αντίστοιχα χαμηλής, μέσης και υψηλής δόσης. Πάνω από το 90% από αυτούς παρουσίασαν σημαντική αύξηση στα επίπεδα αντισωμάτων. Παρατηρήθηκε επιπλέον, ότι τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν ελαφρώς χαμηλότερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, από ότι στα άτομα νεότερης ηλικίας, σύμφωνα με τις προσδοκία,  είπε σε δήλωση του ο Liu Peicheng.

Το CoronaVac, δοκιμάστηκε στο τελικό του στάδιο σε άτομα στη Βραζιλία και την Ινδονησία για να αξιολογηθεί εάν είναι αποτελεσματικό και αρκετά ασφαλές για τη λήψη κανονιστικών εγκρίσεων για μαζική χρήση. Ωστόσο, στο πλαίσιο του συστήματος επείγοντος εμβολιασμού της Κίνας για την προστασία ατόμων που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, το εμβόλιο έχει ήδη δοθεί σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένου περίπου το 90% των εργαζομένων της Sinovac καθώς και των οικογενειών  τους.

Το πιθανό εμβόλιο θα μπορούσε να παραμείνει σταθερό έως και τρία χρόνια στην αποθήκευση, δήλωσε ο Liu Peicheng. Αυτό, θα μπορούσε να προσφέρει στο Sinovac κάποιο πλεονέκτημα στη διανομή των εμβολίων στις περιοχές που η αποθήκευση ψυχρής αλυσίδας, δεν αποτελεί επιλογή.

Μια τέτοια εκτίμηση παρεκκλίνει από το γεγονός ότι οι μετρήσεις εμβολίων παρέμειναν εντός αποδεκτών ορίων για 42 ημέρες στους 25 Κελσίου (77 Φαρενάιτ), 28 ημέρες στους 37C (98,6 F) και πέντε μήνες για 2-8C (35,6-46,4 F), δήλωσε ο Liu. , χωρίς να αποκαλύψει τα πλήρες δεδομένα.

Πηγή: www.reuters.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση