Αρχική COVID-19 Τους πρώτους μήνες του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο της Οξφόρδης

Τους πρώτους μήνες του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο της Οξφόρδης

0
εμβόλιο Covid
Διαφήμιση

Το εμβόλιο Covid-19 του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τους «πρώτους μήνες» του επόμενου έτους.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έσβησε τις ελπίδες ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν από τα Χριστούγεννα. Και έθεσε την πιθανότητα να εγκριθεί κοντά στο Πάσχα.

Το εμβόλιο αναμενόταν στα τέλη του 2020. Αλλά οι δημιουργοί του ανακοίνωσαν πως θα είναι έτοιμο τους «πρώτους μήνες» του 2021.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της αρχικής παραγγελίας των 30 εκατ. δόσεων του εμβολίου.
Που αναπτύσσεται από την φαρμακευτική AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης λειτουργεί. Αλλά οι πρώτες δοκιμές έχουν ανακοινώσει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Και δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για χρήση στον άνθρωπο και φαίνεται να προκαλεί ανοσοαπόκριση.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις μελέτες της«φάσης 3». Για να δουν εάν το εμβόλιο της Οξφόρδης μπορεί πραγματικά να αποτρέψει τους ανθρώπους να μολυνθούν με το Covid-19.

εμβόλιο Covid

Η Βρετανική κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει 362 εκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολιασμών

Η Βρετανία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 90 εκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολίων Covid-19 από τις αμερικανικές εταιρείες Johnson & Johnson και Novavax Inc.

Η απόφαση αύξησε τον συνολικό αριθμό συμφωνιών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε έξι.

Αυτό σήμαινε ότι η Βρετανική κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει 362 εκατομμύρια δόσεις πιθανών εμβολιασμών – εάν όλοι λειτουργούν, κάτι που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αβέβαιο.

Διαφήμιση