Αρχική COVID-19 Μύκονος: Αναστέλλεται η λειτουργία του Nammos και του Scorpios λόγω πολλών κρουσμάτων

Μύκονος: Αναστέλλεται η λειτουργία του Nammos και του Scorpios λόγω πολλών κρουσμάτων

0
nammos mykonos

Αναστολή λειτουργίας για τα δύο γνωστά beach bar της Μυκόνου, «Nammos» στην παραλία Ψαρρού και «Scorpioς» στην περιοχή Παράγκα, μετά από απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο λόγος είναι ο εντοπισμός πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό των καταστημάτων.

Τα κρούσματα διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε κλιμάκιο της ΓΓΠΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα, που κατέβηκε γι’ αυτό το σκοπό στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο.

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έκαναν τεστ στο προσωπικό των δύο beach bar, και τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν στις 21.00 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 θετικά τεστ στον κορονοϊό, γι’ αυτό με απόφαση του κ. Παπαγεωργίου που εκδόθηκε άμεσα και ήδη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, τα καταστήματα έκλεισαν από τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τις 07.00 το πρωί της Παρασκευής, 4.9.2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και να διαπιστωθεί η έκταση της διάδοσης του ιού, οπότε θα αποφασιστεί τι θα γίνει στην συνέχεια.

Σύμφωνα με πηροφορίες, οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό

Αυτό που έχει προβληματίσει τις αρχές είναι η εικόνα που έχει σχηματιστεί ότι εργαζόμενοι που είχαν συμπτώματα ενώ θα έπρεπε να αξιολογηθούν, απλά στέλνονταν στα σπίτια τους.

Την εικόνα αυτή ισχυροποιεί η πληροφορία ότι ειδικά στο διάσημο εστιατόριο της Ψαρούς οι εργαζόμενοι στο εμπορικό είχαν λάβει οδηγία από την Παρασκευή να μην κατεβαίνουν για φαγητό στο Nammos.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ygeiamou.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here