Αρχική COVID-19 Σκωτία: Σε καραντίνα οι Έλληνες επισκέπτες μετά από τα αυξανόμενα θετικά τεστ...

Σκωτία: Σε καραντίνα οι Έλληνες επισκέπτες μετά από τα αυξανόμενα θετικά τεστ από Ζάκυνθο

0
Λαγανάς Ζακύνθου
Διαφήμιση

Σε καραντίνα 14 ημερών θα μπαίνουν οι επιβάτες που επιστρέφουν στη Σκωτία από τη χώρα μας, μετά και από τα θετικά τεστ κορονοϊού σε 16 επιβάτες πτήσης της 25ης Αυγούστου από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ.

Ενώ, πάνω από 30 θετικά τεστ έχουν διαπιστωθεί σε επιβάτες από 4 πτήσεις από τη Ζάκυνθο την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρει η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Ουαλίας.

Η υποχρέωση καραντίνας θα ισχύει και για όσους προσγειώνονται με πτήση από Ζάκυνθο σε αγγλικό αεροδρόμιο και στη συνέχεια ταξιδεύουν στην Ουαλία.

Η ουαλική κυβέρνηση φέρεται επίσης να καλεί την κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου να εξετάσει γενικευμένη υποχρέωση καραντίνας για αφίξεις από την Ελλάδα για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια ώρα, ο μεγάλος τουριστικός όμιλος TUI, ακυρώνει τα πακέτα διακοπών προς το Λαγανά. Μάλιστα, ο διευθυντής της TUI για Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία είπε πως όσοι είχαν κλείσει ταξίδι προς τον Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίζοντας πως τα ταξίδια στις άλλες περιοχές της Ζακύνθου θα γίνουν κανονικά.

Χ.Θεοχάρης: Λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα στη Ζάκυνθο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης στο BBC Radio4, ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εγείρονται, παρά τις προφυλάξεις που έχει λάβει, για το τι συμβαίνει στα νησιά, ιδίως στη Ζάκυνθο, όπου άνθρωποι που επιστρέφουν, έχουν επιστρέψει μολυσμένοι, απάντησε: 

Η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε επίσης πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το προβλεπόμενο όριο του Ηνωμένου Βασιλείου – το όριο των 20 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις τελευταίες εφτά ημέρες.

Λαμβάνουμε στοχευμένα μέτρα στη Ζάκυνθο και σε άλλα μέρη και βλέπουμε ότι τα στοχευμένα μέτρα που λαμβάνουμε – περιορισμός των πάρτι, του αριθμού των ατόμων σε μπαρ κλπ. – είναι αποτελεσματικά. Μάλιστα αφαιρέσαμε τους περιορισμούς σε κάποιες περιοχές όπου εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα, διότι έφεραν αποτέλεσμα. Και τις τελευταίες ημέρες έχει μειωθεί το ποσοστό του κινδύνου, των κρουσμάτων που εντοπίζονται με τα τεστ.

Πηγές: skai.gr, efsyn.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση