Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Πράσινο φως για ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα

Πράσινο φως για ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα

0
Αεροπλάνο
Διαφήμιση

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες εισόδου σε περιορισμένο αριθμό ρώσων τουριστών, που έχουν έγκυρη βίζα Σένγκεν, μέσω των αεροδρομίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου. 

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, η είσοδος επιτρέπεται μόνο μέσω των αναφερόμενων αεροδρομίων, ενώ έχει οριστεί περιορισμός: όχι περισσότερα από 500 άτομα την εβδομάδα.

Προαπαιτούμενο είναι επίσης το αρνητικό τεστ PCR με τα στοιχεία του διαβατηρίου, μεταφρασμένο στα Αγγλικά που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Ενώ, πολύ σημαντικό είναι οι επιβάτες να έχουν ήδη συμπληρώσει πριν το ταξίδι τους την ηλεκτρονική φόρμα PLF, δηλαδή το έντυπο εντοπισμού επιβατών. Σε αυτό θα αναφέρουν τυχόν προηγούμενα ταξίδια, την περίοδο και τη διεύθυνση διαμονής τους στην Ελλάδα. Ενώ, θα πρέπει να λάβουν επιβεβαίωση μέσω email με QR Κωδικό που πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε μέσω του smartphone τους, είτε εκτυπωμένο.

Επιπρόσθετα, εάν πραγματοποιηθεί τυχαίος έλεγχος για κορονοϊό σε Ρώσο πολίτη κατά την άφιξή του, ο ίδιος δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τόπο προσωρινής κατοικίας του για προληπτικούς σκοπούς πριν από την έκδοση των αποτελεσμάτων της εργαστηριακής δοκιμής. Και το διοικητικό πρόστιμο, για τέτοια παραβίαση θα είναι 5.000 ευρώ.

Η απόφαση ισχύει από τις 00:01 στις 07.09.2020 έως τις 23:59 στις 21.09.2020.

Να σημειωθεί ότι σε ισχύ ήταν η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας πολιτών από χώρες εκτός ΕΕ ως το τέλος Αυγούστου και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Με πληροφορίες από ria.ru, kr-gazeta.ru

Διαφήμιση