Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: 12 εκ κρούσματα παγκοσμίως και συνεχίζει – Στις ΗΠΑ το 1/4

Κορονοϊός: 12 εκ κρούσματα παγκοσμίως και συνεχίζει – Στις ΗΠΑ το 1/4

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Ξεπεράστηκε το φράγμα των 12 εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού την Τετάρτη 9 Ιουλίου, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ενδείξεις ότι πρόκειται για αερομεταφερόμενο ιό.

Η καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε από το Reuters και ο ιός οφείλεται για το θάνατο άνω του μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στον κόσμο μέσα σε επτά μήνες και έως αυτή τη στιγμή.

Πολλές από τις χώρες οι οποίες έχουν υποστεί σκληρά πλήγματα χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν επιβάλει για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ σε άλλες, όπως στην Κίνα και στην Αυστραλία, επιβάλλονται εκ νέου μέτρα σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας αναζωπυρώσεων.

Την ίδια ώρα, ειδικοί επισημαίνουν ότι οι ραγδαίες μεταβολές στην εργασιακή και κοινωνική ζωή ενδέχεται να διαρκέσουν ωσότου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανακοινώθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου. Πέρασαν 149 ημέρες προτού τα κρούσματα να φθάσουν τα έξι εκατομμύρια. Πέρασε λιγότερο από το ένα τρίτο αυτού του χρονικού διαστήματος — μόλις 39 ημέρες — προτού τα κρούσματα να διπλασιαστούν στα 12 εκατομμύρια, παρατηρεί το Reuters.

Στις ΗΠΑ το 1/4, αλλά ο Τραμπ θα το “λύσει” σε 2-3 βδομάδες…

Ντόναντ Τράμπ από financial times
Ντόναλντ Τράμπ Φωτό όπως δημοσιεύθηκε στους ft.com από © Jim Lo Scalzo/EPA-EFE/Shutterstock

Την 3η Ιουλίου σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ, με 56.818 κρούσματα, την ίδια ώρα που τα κρούσματα στον κόσμο ξεπέρναγαν το όριο των 11 εκατομμυρίων. Με άνω των 3 εκατομμυρίων κρουσμάτων να καταγράφονται στις 7 Ιουλίου μόνο στην Αμερική, το 1/4 του παγκόσμιου συνόλου την αφορά πλέον.

Και όχι μόνο των κρουσμάτων, αλλά οι ΗΠΑ καταγράφουν το 1/4 των νεκρών από κορονοϊό παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, που ο Αμερικανός Πρόεδρος, δηλώνει πως “Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση… Θεωρώ ότι σε δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες, θα είμαστε σε εξαιρετική θέση” Γεγονός που πλέον προκαλεί αμφισβήτηση και αντιδράσεις.

Βραζιλία: Υποβάθμιση της κατάστασης

Λατινική Αμερική
O κορονοϊός κάνει επέλαση στη Λατινική Αμερική -Πηγή AP PHOTO από cnn.gr

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, αλλά παραμένει αδιάλλακτος και συνεχίζει να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης, όπως πράττει εξαρχής. Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία κυμαίνονται από τα 20.000 ως τα 50.000 ημερησίως από την 1η Ιουλίου. Η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων θρηνεί σχεδόν 68.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης είναι πλέον πάνω από 1,7 εκ., κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Ενώ, μαζί με τις ΗΠΑ, το ποσοστό των 2 χωρών αγγίζει το 45% κρουσμάτων του πλανήτη, μόνο από την 1η Ιουλίου. Και έστω ότι οι αριθμοί της Βραζιλίας είναι σωστοί, αφού η καταμέτρηση του Reuters βασίστηκε στις επίσημες αναφορές των Υπουργείων Υγείας.

Να σημειωθεί εδώ, ότι κάποιες χώρες έχουν ενδεχομένως καταγραφές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και λόγω της αδυναμίας ή του περιορισμού διεξαγωγής τεστ – και λόγω του υπεράριθμου πληθυσμού. Παράδειγμα ενδέχεται να είναι η Ινδία, 3η παγκοσμίως σε κρούσματα, που αντιμετωπίζει 20.000 νέα κρούσματα, πλέον σε ημερήσια βάση.

Πηγή: cnn.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση