Αρχική Ειδήσεις Έκτακτο: Μεγάλη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης -Φλόγες στις αυλές σπιτιών

Έκτακτο: Μεγάλη φωτιά στις Σάπες Ροδόπης -Φλόγες στις αυλές σπιτιών

0
Φωτιά
Φωτό από kathimerini.gr
Διαφήμιση

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17:15, στις Σάπες Ροδόπης, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές σπιτιών. Μάλιστα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Ποντίων Σαπών. Ενώ, φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εντολή δόθηκε για προοληπτικούς λόγους. Ενώ, η φωτιά ξέσπασε στη Δ.Ε. Σαπών. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 αεροσκάφη και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. «Όλοι μαζί, πυροσβέστες, δήμος και πολίτες δίνουμε τεράστια μάχη, για να σώσουμε τις περιουσίες των ανθρώπων. Οι φλόγες βρίσκονται έξω από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στον οικισμό των Ποντίων. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσε κανένας άνθρωπος. Καταφέραμε και τους μεταφέραμε όλους έγκαιρα. Τώρα βρίσκονται στο γήπεδο και στο σχολείο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού φυσούν ισχυροί άνεμοι», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

Πληροφορίες από cnn.gr, ethnos.gr

Διαφήμιση