Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Τι γίνεται με τις εσωτερικές πτήσεις – Κορυφαίος προορισμός η χώρα μας...

Τι γίνεται με τις εσωτερικές πτήσεις – Κορυφαίος προορισμός η χώρα μας για τους ξένους

0
Τουρισμός - voucher
Διαφήμιση

Σοβαρά εξετάζεται το ενδεχόμενο, ώστε από τις 18 Μαΐου να αυξηθούν οι εσωτερικές πτήσεις, ενώ υπάρχει και η εναλλακτική ημερομηνία της 25ης Μαΐου. Το συγκεκριμένο σενάριο εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να μπουν νέες πτήσεις που θα εξυπηρετούν το κοινό πολύ ευρύτερα και όχι μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως συμβαίνει σήμερα, ενώ όπως τονίστηκε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή όλα ακόμα είναι ρευστά και εξαρτώνται από την εξέλιξη του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα φιγουράρει ανάμεσα στις χώρες που αποτελούν προτεραιότητα των ξένων για τις φετινές τους διακοπές.

Επιθυμία των κυβερνητικών παραγόντων είναι να υπάρχει άνοιγμα όσο το δυνατόν νωρίτερα και όσο το δυνατόν πιο πολλών κλάδων. Πρέπει, ωστόσο, πάντα να υπάρχει το πράσινο φως από τους ειδικούς, καθώς μια τυχόν εξάπλωση του ιού θα είναι ένα πισωγύρισμα που μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο και πιο οδυνηρό για το μέλλον.

Οσον αφορά το πρωτόκολλο που θα ισχύσει για τις πτήσεις, αναμένονται οδηγίες και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων, καθώς οι κανόνες στις αερομεταφορές είναι κοινοί. Στις 18 Μαΐου δεν αποκλείεται να επιτραπεί και το ταξίδι με τρένο, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται την ίδια ημερομηνία, να επιτρέψει στα ιδιωτικά σκάφη να ανάψουν μηχανές με την υποχρέωση πως ο απόπλους και ο κατάπλους θα γίνει στο ίδιο μέρος.

Η Ελλάδα στους ασφαλέστερους προορισμούς – Η εταιρεία Blue Bird και ο ρόλος της Ρωσίας

Τι γίνεται με τις εσωτερικές πτήσεις - Κορυφαίος προορισμός η χώρα μας για τους ξένους

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους ασφαλέστερους προορισμούς και στις χώρες που είναι πιο κοντά στην επανεκκίνηση του τουρισμού τους, με αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους τουρίστες.

Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Blue Bird, Bασίλης Τάσης, ελπίζει να μην χαθεί η χρονιά για τον τουρισμό και συγκεκριμένα για την αεροπορική εταιρεία, όπου συμμετέχουν και ισραηλινά κεφάλαια. Αυτή τη στιγμή η Blue Bird λειτουργεί τρία Βoeing 737-300, ένα 737-800, ενώ άλλο ένα Βoeing 737-800 αναμένεται να παραληφθεί, το πότε όμως εξαρτάται από τους προορισμούς που θα αποφασιστούν ότι κάποιος μπορεί να επισκεφθεί. Όπως τόνισε, η εταιρεία είναι έτοιμη να μεταφέρει χιλιάδες Ισραηλινούς.

Από την άλλη, η Ρωσία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πληρότητα των ελληνικών ξενοδοχείων, καθώς είναι μια χώρα από την οποία παραδοσιακά έρχονται πολλοί τουρίστες. Όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του ΑΤΟR, κα Μaya Lomitdze, η Ελλάδα μπορεί ακόμα και να τριπλασιάσει την κίνηση που είχε από την Ρωσία το 2019. Σύμφωνα με την ίδια, βασική προϋπόθεση η ταχεία έκδοση βίζας, ενώ πρόσθεσε πως η χώρα μας αποτελεί για τους Ρώσους τουρίστες έναν προορισμό που είναι μέσα στις προτεραιότητες τους.


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση