Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Daily Mail: Συμμαχία Ελλάδας με άλλες 6 χώρες για την επανεκκίνηση του...

Daily Mail: Συμμαχία Ελλάδας με άλλες 6 χώρες για την επανεκκίνηση του τουρισμού

0
Τουρισμός
Διαφήμιση

Ελλάδα, Αυστρία, Δανία, Τσεχία, Ισραήλ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία συνεργάζονται για την ενίσχυση του τουρισμού τους και καταστρώνουν σχέδια με σκοπό να συμφωνήσουν πότε θα είναι εφικτά τα ταξίδια και ποιες θα μετάσχουν σε ένα σχήμα όπου θα μπορούν να δέχονται τουρίστες μεταξύ τους, από το οποίο πιθανότατα θα εξαιρεθούν οι Βρετανοί, καθώς μετρά τα περισσότερα θύματα από κορονοϊό στην Ευρώπη.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει απαγορέψει τα ταξίδια μεταξύ των κρατών-μελών της μέχρι τα μέσα Μαΐου, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, έχουν ήδη συγκροτηθεί συμμαχίες μεταξύ των χωρών που θεωρούν ότι έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς στη Wall Street Journal: «Οι χώρες μας αντέδρασαν νωρίς και με ισχυρά μέτρα και τώρα είμαστε σε μια καλύτερη θέση».

Μιλώντας στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπάραϊς, είπε πως θα είναι εφικτά τα ταξίδια σε γειτονικές χώρες, που μπορεί κανείς να προσεγγίσει οδικώς, όπως η Αυστρία, η Πολωνία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.  Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά με τον κορονοϊό, μπορεί να χαλαρώσουν κι άλλο οι περιορισμοί αναφορικά με τα ταξίδια, ώστε να μεταβούν Γερμανοί τουρίστες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι διεξάγονται ήδη συζητήσεις στο επίπεδο τη ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σχετικά με το ποια κριτήρια θα πρέπει να πληροί κάθε περιοχή. Απέκλεισε ωστόσο για φέτος τα «μακρινά ταξίδια», λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία.

Από την άλλη, επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να μπορέσουν οι Γάλλοι να κάνουν μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό, τονίζοντας πως ακόμη και τα ταξίδια εντός της Ευρώπης χρειάζεται να είναι περιορισμένα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μιας αναζωπύρωσης της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Ελλάδα ανάμεσα στους πιο ασφαλείς προορισμούς

Τουρισμός

Από τη μεριά του, ο Κύπριος υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιες χώρες που φαίνεται να χειρίζονται καλύτερα από άλλες τον ιό και πιθανόν οι πολίτες τους να επιθυμούν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι, όπως η Γερμανία, χώρες της Σκανδιναβίας, η Αυστρία, η Ελβετία, η Ελλάδα και το Ισραήλ. Για την Κύπρο, συμπλήρωσε πως είναι μια χώρα που είναι στα υπόψη των τουριστών ως προορισμός.

Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε στο BBC για τα σχέδια να ανοίξει η χώρα μας για τους αλλοδαπούς τουρίστες, σε πρώτη φάση οδικώς που θα είναι ασφαλέστερο αρχικά σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια.

Σε άλλες του δηλώσεις σε ισραηλινό μέσο ο κ. Χάρης Θεοχάρης είπε: «Ένα από τα σημαντικότερα που πρέπει να κάνουμε για το άνοιγμα των συνόρων είναι να διεξάγουμε συζητήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων, των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών, όσον αφορά στις διαδικασίες που θα απαιτούνται πριν από την πτήση, κατά την διάρκεια της πτήσης, κατά την διάρκεια των διακοπών και κατά την επιστροφή από τις διακοπές. Οι ισραηλινοί τουρίστες μπορούν να αναμένουν την ίδια θερμή υποδοχή από την Ελλάδα. Πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν, θα τους περιμένει όμως το ίδιο χαμόγελο και η ίδια θερμή υποδοχή».


*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση