Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ταξιδιωτικές οδηγίες τέλος στη Γερμανία – Ποιους αφορά σε πρώτη φάση

Ταξιδιωτικές οδηγίες τέλος στη Γερμανία – Ποιους αφορά σε πρώτη φάση

0
Γερμανία
Διαφήμιση

Στις 15 Ιουνίου θα γίνει η άρση των ταξιδιωτικών οδηγιών στη Γερμανία, κάτι που θα αφορά τα 26 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Σε συζήτηση που είχε με την εκπρόσωπο της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Κίρα Μπράουν, ο κ. Μάας δήλωσε ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα είναι οι πρώτες για τις οποίες θα αρθεί η σχετική προειδοποίηση, ενώ στην ίδια απόφαση θα συμπεριληφθούν:

  • Η Βρετανία
  • Η Ισλανδία
  • Η Νορβηγία
  • Η Ελβετία
  • Το Λιχτενστάιν

Σε ό,τι αφορά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς, όπως η Τουρκία, οι αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Γερμανία

Το συγκεκριμένο σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών επρόκειτο αρχικά να τεθεί προς έγκριση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, η συζήτησή του ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω διαφορετικής προσέγγισης που εξέφρασε η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Die Zeit», χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Μάας «μονόπλευρη» και ζήτησε να ασχοληθεί προηγουμένως με το θέμα η κυβερνητική επιτροπή.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε, σύμφωνα με το δίκτυο RND και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι πολλές ταξιδιωτικές επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε νέο κύμα της πανδημίας. Το ζήτημα αναμένεται πάντως να κλείσει οριστικά στην συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση