Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Ποια αντικείμενα δεν κάνει να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Ποια αντικείμενα δεν κάνει να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

0
Χαρτί κουζίνας
Διαφήμιση

Το χαρτί κουζίνας είναι ένα πολύ χρήσιμο και πρακτικό προϊόν για να καθαρίζετε διάφορα αντικείμενα, ακόμα και τα χέρια σας. Χρησιμοποιείτε αν θέλετε να σκουπίσετε μία επιφάνεια στην οποία έχει χυθεί το νερό ή ο καφές, ενώ μπορεί να το χρειαστείτε για να στεγνώσετε αμέσως ένα πιάτο ή και να καθαρίσετε τα τζάμια.

Είναι βολικό και κάνει για όλες τις δουλειές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δουλειές που καλό θα ήταν να το αποφεύγετε.

Καθάρισμα καστοριού

Ποια αντικείμενα δεν κάνει να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Σε περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε τα καστόρινα παπούτσια σας καλύτερα αποφύγετε το χαρτί κουζίνας. Μην προσπαθήσετε να τα καθαρίσετε με αυτό, καθώς πιθανότατα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αλλοιώσετε την υφή και το χρώμα τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά πανάκια για τον καθαρισμό για τα καστόρινα παπούτσια.

Γυαλιά οράσεως και ηλίου

Γυαλιά οράσεως

Μπορεί να νομίζετε ότι το χαρτί κουζίνας είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό των γυαλιών σας, ωστόσο, φαίνεται ότι κάνετε λάθος. Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τα γυαλιά είναι με υγρό σαπούνι και μπόλικο νερό και στη συνέχεια να τα σκουπίστε με πετσέτα.

Οθόνες

Ποια αντικείμενα δεν κάνει να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις οθόνες στο σπίτι είναι με ένα πανάκι με μικροΐνες. Το χαρτί κουζίνας δεν αποτελεί ιδανική λύση για τον καθαρισμό, καθώς η σκόνη μπορεί να δημιουργήσει γρατζουνιές στην οθόνη.

Χαλιά και μοκέτες

Μοκέτα Λεκές

Εάν πέσει οτιδήποτε στο χαλί, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε να το τρίψετε επίμονα με χαρτί κουζίνας και καθαριστικό. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γεμίσει λευκά στίγματα επάνω στο χαλί ή τη μοκέτα.

Ξύλινες επιφάνειες

Ξύλινο τραπέζι - Σαλόνι

Το ξύλο έχει φυσικά ”σκασίματα” τα οποία μπορεί να χαλάσεις τρίβοντας με χαρτί. Ακόμα μπορείς να γεμίσεις μικρά λευκά κομματάκια όλη την επιφάνεια που δε θα φύγουν και τόσο εύκολα.


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση