Αρχική Διάστημα Γαλαξιακός δίσκος «που δεν θα έπρεπε να υπάρχει» εντοπίστηκε στο σύμπαν

Γαλαξιακός δίσκος «που δεν θα έπρεπε να υπάρχει» εντοπίστηκε στο σύμπαν

1
Σύμπαν

Ένας τεράστιος γαλαξιακός δίσκος, εντελώς διαφορετικός με τον δικό μας, εντοπίστηκε από τους αστρονόμους στο σύμπαν. Σύμφωνα με όσα ξέρουν οι επιστήμονες για τη διαμόρφωση των γαλαξιών, ο συγκεκριμένος δεν είχε καμία δουλειά να βρίσκεται στο μακρινό σύμπαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αυτή η ανακάλυψη να προκαλεί αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο οι αστρονόμοι σκέφτονται αναφορικά με τη διαμόρφωση των γαλαξιών.

Ο δίσκος διαμορφώθηκε πριν από 12,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν το ηλικίας 13,8 δισεκατομμυρίων ετών σύμπαν μας ήταν μόλις το ένα δέκατο της τωρινής ηλικίας του. Ο δίσκος αυτός, γνωστός ως Galaxy DLA0817g, αντιπροσωπεύει τον πιο μακρινό περιστρεφόμενο γαλαξιακό δίσκο που έχει παρατηρηθεί ποτέ και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των αστρονόμων, έχει μάζα 70 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήλιου μας.

Γαλαξιακός δίσκος «που δεν θα έπρεπε να υπάρχει» εντοπίστηκε στο σύμπαν

Όμως οι γαλαξίες με σταθερούς, καλά σχηματισμένους δίσκος όπως ο Milky Way, σχηματίστηκαν σταδιακά και εμφανίστηκαν αργότερα στο χρονοδιάγραμμα του σύμπαντος, με ορισμένους να χρονολογούνται στα 6 δισεκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.

Όπως αναφέρει ο Marcel Neeleman, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Αστρονομίας Max Planck στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας: «Οι περισσότεροι γαλαξίες που βρίσκουμε νωρίς στο σύμπαν μοιάζουν με συντρίμμια τρένων, επειδή υπέστησαν συνεπή και συχνά ”βίαιη” συγχώνευση. Αυτές οι καυτές συγχωνεύσεις καθιστούν δύσκολο να σχηματιστούν καλά ταξινομημένοι, κρύοι περιστρεφόμενοι δίσκοι, όπως παρατηρούμε στο παρόν σύμπαν μας».

Με πληροφορίες από: cnn.com


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λοιπόν, επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η παρανοϊκή θεωρεία. Αυτο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει είναι η θεωρεία του Big Bang και όχι ο γαλαξίας αυτός. Οι εμπνευστές του Big Bang είναι γνωστό ότι είχαν επιρροές από θρησκευτικούς κύκλους άλλωστε στην εποχή τους ήταν τρομακτικά δύσκολο να διατυπωθεί μια διαφορετική κοσμολογική φιλοσοφική θεωρεία που δεν θα συμβάδιζε με την γένεση της Βίβλου. Είναι καιρός πλέον η θρησκείες να σταματήσουν να επισκιάζουν το πεδίο της κοσμολογίας και να σταματήσουν να εναποθέτουν συμβατές θεωρίες εξ απαλών ονύχων στην κοινή γνώμη μόνο και μόνο γιατί έχουν συμφέροντα.
    Θεωρώ πιο σωστή σεβαστή μη κατάρριπτεα και πιο σύγχρονη την θεωρεία του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου ο οποίος εκτός τις περιγραφές όλων των μοντέλων γαλαξιών που έχουμε ανακαλύψει σήμερα με τα διαστημικά τηλεσκόπια είχε διατύπωση και μια απλή ρήση σχετικά με την κοσμολογία σαν να ήξερε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν σφετεριστές της με συμφέροντα. Είχε πει… Τον κόσμο αυτό κανείς θεός και κανένας άνθρωπος δεν έφτιαξε, αλλά ήταν είναι και θα είναι πυρ αθάνατο, που ανάβει και σβήνει με μέτρο…
    Δλδ είχε πει πως δεν υπήρξε ποτέ καμία μοναδική έναρξη δημιουργίας εκ του μηδενος από κάποιον έναν και μοναδικό δημιουργό, αλλά ότι υπάρχουν πολλοί κόσμοι που γεννούνται και πεθάνουν ακριβώς όπως συμβαίνει με τον κύκλο ζωής των άστρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here