Αρχική COVID-19 Covid-19: Μάθετε 10 τρόπους για να προσέχετε τα κατοικίδιά σας

Covid-19: Μάθετε 10 τρόπους για να προσέχετε τα κατοικίδιά σας

0
Κατοικίδια
Διαφήμιση

Εν μέσω της πανδημία του κορονοϊού έχουμε πολύ χρόνο οι ιδιοκτήτες των χαριτωμένων τετράποδων φίλων μας να ασχοληθούμε μαζί τους και να περάσουμε περισσότερο δημιουργικό χρόνο τις δύσκολες αυτές ημέρες. Έτσι, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας δίνει δέκα σημαντικές συμβουλές και βασικές υποδείξεις σε όσους έχετε κατοικίδια στο σπίτι.

Μάλιστα επισημαίνουν πώς με όσα είναι γνωστά, τα ζώα συντροφιάς, τόσο τα αδέσποτα, όσο και τα δεσποζόμενα, δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενή επιβίωσης του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2. «Πιστοί στο έργο μας και εναρμονιζόμενοι με τις επικρατούσες συνθήκες, σας παραθέτουμε έναν δεκάλογο κανόνων υγιεινής που αφορά στην αλληλεπίδρασή μας με τα ζώα αυτές τις δύσκολες ημέρες», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κατοικίδια

Αναλυτικά τα δέκα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Μικρές βόλτες με λουρί κοντά στο σπίτι.
  2. Αποφύγετε επαφές με άγνωστα ζώα. Η κοινωνικοποίηση του ζώου σας, ας μπει σε δεύτερη μοίρα λόγω των έκτακτων μέτρων.
  3. Κρατήστε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από άλλα άτομα και ζώα και μην επιτρέπετε να αγγίζουν τον σκύλο σας άγνωστα άτομα.
  4. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τηρήστε τους κανόνες υγιεινής: συλλέξτε τα περιττώματα του ζώου σας. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε γάντια και να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.
  5. Αφού επιστρέψετε από τη βόλτα, καθαρίστε σχολαστικά τα πόδια του σκύλου σας με ειδικό σαμπουάν αραιωμένο με χλιαρό νερό και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Στεγνώστε πολύ καλά. Φυσικά, πλύνετε πολύ καλά και τα δικά σας χέρια και φροντίστε να απολυμάνετε και το λουρί του σκύλου σας.
  6. Ένα βρεγμένο, με νερό, πανί αποτελεί καλή επιλογή για να καθαρίσετε τη μουσούδα του σκύλου σας.
  7. Δώστε τροφή και νερό σε αδέσποτα ζώα, αλλά μην παραλείπετε να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής, όπως προαναφέρθηκαν. Συνιστάται να φοράτε γάντια και να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.
  8. Να καθαρίζετε καθημερινά την αμμοδόχο της γάτας σας.
  9. Πολλές γάτες συνηθίζουν να κάνουν βόλτα στον κήπο του σπιτιού, ή και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ιδιαίτερα στις ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές. Αν δεν είναι δυνατόν να περιορίσετε τη γάτα σας, τις ημέρες αυτές, συνιστάται να ακολουθείτε ότι αφορά έναν σκύλο. Δείτε την οδηγία 5.
  10. Τέλος, καλό είναι, αυτό το διάστημα, να αποφύγετε τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις αγάπης με τα ζώα σας (φιλιά, γλείψιμο στο πρόσωπο, παροχή φαγητού από το πιάτο σας).

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας υπογραμμίζει ότι «οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η συμβολή του καθενός μας στη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού, αποτελεί κοινωνική επιταγή για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας».

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

*Για την σημερινή εικόνα του κορονοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση