Αρχική Μεταφορές Αεροπορικά ταξίδια: To 2023 η επιστροφή στην κανονικότητα

Αεροπορικά ταξίδια: To 2023 η επιστροφή στην κανονικότητα

0
Ταξίδια
Διαφήμιση

Τα αεροπορικά ταξίδια στον κόσμο δεν πρόκειται να επανέλθουν στη φυσιολογική τους ροή μέχρι το 2023, εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως επισήμανε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA). «H κυκλοφορία των επιβατών δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα μέχρι το 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά η εμπορική ένωση των παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει και το «σενάριο οπισθοδρόμησης», που υπολογίζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει το lockdown μέχρι το φθινόπωρο ή να υπάρξει ξανά νέο κύμα του ιού. Στην περίπτωση αυτή, τα ταξίδια ενδέχεται να μην επιστρέψουν στο φυσιολογικό μέχρι το 2024.

«Οι επιπτώσεις που αφήνει πίσω του ο νέος ιός στα αεροπορικά ταξίδια σίγουρα θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια, χωρίς γρήγορη ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019», όπως δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IATA, Brian Pearce.

Τα οικονομικά δεδομένα

Αεροπορικά ταξίδια: To 2023 η επιστροφή στην κανονικότητα

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή, η IATA προέβλεπε ότι τα έσοδα επιβατών-χιλιομέτρων θα μειωθούν σε κάτω από 4 δισεκατομμύρια ετησίως το 2020, από 8 δισεκατομμύρια το χρόνο το 2019, με σημαντικό αντίκτυπο στις αεροπορικές εταιρείες.

Richard Branson, δέχτηκε να ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση ένα εμπορικό δάνειο 500 εκατομμυρίων λιρών για την αεροπορική του εταιρεία, Virgin Atlantic British Airways, ενώ ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 12.000 από το προσωπικό της στο τέλος του Απριλίου.

Τα ευχάριστα νέα

Παρ’ όλη την κατάσταση, ο τουρισμός στη χώρα μας βάζει το μεγάλο στοίχημα από την 1η Ιουνίου, που αναμένεται να δώσει τη μεγάλη μάχη να σώσει τη φετινή σεζόν. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει το 40% των προγραμματισμένων πτήσεων της την 1η Ιουλίου και η Emirates θα συνεχίσει τις πτήσεις σε εννέα προορισμούς από την επόμενη.

Το ότι τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια μπορεί να μην επανέλθουν στο φυσιολογικό μέχρι το 2023, δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν. Θα παραμείνουν περιορισμένα για αρκετό καιρό, ενώ θα διαφέρουν σαν εμπειρία σε σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, λόγω των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας.


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση