Αρχική Μεταφορές Κ. Καραμανλής: Tι γίνεται με ΒΟΑΚ, Εγνατία Οδό και διόδια

Κ. Καραμανλής: Tι γίνεται με ΒΟΑΚ, Εγνατία Οδό και διόδια

0
Eγνατία Οδός
Εurokinissi

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και οι μελέτες βρίσκονται στο πρώτο στάδιο μελετών, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Επιπλέον, τόνισε πως δεν θα αυξηθούν τα διόδια, ενώ όσον αφορά την υπόθεση της Εγνατίας Οδού, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σεβαστεί τον ρόλο της Δικαιοσύνης, βάζοντας τα ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει κατά καιρούς για τα ανωτέρω θέματα.

«Αυτό που είχατε κάνει εσείς ήταν ένας απλός διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Πιο απλά είχατε κάνει μια προεπιλογή των τεχνικών εταιρειών που μπορούν να συμμετέχουν όταν κι εφόσον δημοπρατηθεί το έργο», δήλωσε ο Υπουργός χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο έργο ως «μια μολυβιά στο χάρτη». Ο Υπουργός τόνισε πως δεν υπήρχε καμία μελετητική ωριμότητα, ούτε καν έγκριση της χάραξης. «Εσείς κάνατε ένα επικοινωνιακό τερτίπι. Δέκα μήνες πριν φύγετε είπατε πως κάνατε έναν διαγωνισμό προεπιλογής, έναν διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος», τόνισε.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως μόλις χθες παρέλαβε την έκθεση της αρχαιολογικής τεκμηρίωσης. «Εδώ και 4,5 χρόνια ούτε αυτό δεν είχατε κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι χωρίς την συγκεκριμένη έκθεση δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. «Αυτή ήταν η απίστευτη ετοιμότητα που υπήρχε επί 4,5 χρόνια», συμπλήρωσε με νόημα.

«Καλό θα είναι να πούμε επιτέλους στους Κρήτες ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο των μελετών και αυτό γιατί οι μελέτες ξεκίνησαν να υλοποιούνται πριν από 8 μήνες όταν η ΝΔ ήρθε στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε ότι «ο ΒΟΑΚ είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού».

Διόδια

Κ. Καραμανλής: Tι γίνεται με ΒΟΑΚ, Εγνατία Οδό και διόδια
Κώστας Αχ. Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (Εurokinissi)

Επίσης, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «στρέβλωση της πραγματικότητας», καθώς προέβλεπε Συμβάσεις Παραχώρησης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν θα υπάρξουν διόδια. «Δεν νοείται σύμβαση Παραχώρησης στην Ελλάδα χωρίς διόδια, – για να ξέρουμε τι λέμε – εσείς που μας κατηγορείται ότι θα βάλουμε διόδια. Η Σύμβαση Παραχώρησης που εσείς είχατε εγκρίνει υπονοούσε με βεβαιότητα ότι θα υπήρχαν διόδια και μάλιστα το κόστος του έργου θα προσέγγιζε τα 1,3 δις ευρώ», αποσαφήνισε ο Υπουργός Υποδομών.

«Ψεύδεστε για τα διόδια, γιατί είπατε στο Κοινοβούλιο πως δεν θα επιβάλλεται διόδια, ενώ είχατε εγκρίνει Σύμβαση Παραχώρησης στον σχεδιασμό. Κι όταν σας πιάσαμε και σας το εξηγήσαμε αυτό σκαρφιστήκατε πως δεν εννοούσατε πως θα έχουν διόδια οι Κρητικοί, αλλά οι τουρίστες», δήλωσε ο Υπουργός, υποστηρίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν γνώριζε ούτε καν τις Κοινοτικές διαδικασίες.

Εγνατία Οδός

Σε ό,τι αφορά την Εγνατία Οδό, ο κ. Καραμανλής κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σεβαστεί τον ρόλο της Δικαιοσύνης και να μην σπεύδει να προκαταλαμβάνει τις δικαστικές αποφάσεις μιας και δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση. «Αυτή την στιγμή η Δικαιοσύνη εξετάζει όλα τα δεδομένα», δήλωσε καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος όπως έκανε στην περίπτωση του πρώην διοικητή της ΣΤΑΣΥ, κ. Παπαθανάση όπου μιλούσε για «σκάνδαλο 30 εκ. Ευρώ και όταν ο κ. Παπαθανάσης αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη».


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here