Αρχική Περιβάλλον Καύσωνας άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα – Θερμοκρασία ρεκόρ 150 χρόνων

Καύσωνας άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα – Θερμοκρασία ρεκόρ 150 χρόνων

0
Καύσωνας
Διαφήμιση

Καύσωνας ρεκόρ θα πλήξει από σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου την Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην χώρα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαϊου, προβλέπεται να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Την Κυριακή στη Λάρισα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου, στην Αθήνα θα φτάσει τους 42, ενώ και στη Σπάρτη και τη Λειβαδιά τους 40.

Ο καύσωνας, που θα πλήξει την χώρα μας, θα αλλάξει δραματικά τα στατιστικά που υπάρχουν για τον καιρό. Η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας γι’ αυτήν την εποχή θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες!

Καύσωνας
Eurokinissi

«Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τον καιρό, θα αλλάξει ο χάρτης των δεδομένων που υπάρχει για τους καύσωνες στη χώρα. Στο Θησείο έχουμε τον αρχαιότερο σταθμό της Ελλάδας. Έχουμε δεδομένα 150 ετών, ενάμιση αιώνα. Μέχρι σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες για τον Μάΐο καταγράφονταν το τελευταίο δεκαήμερο και δεν είχαν περάσει ποτέ τους 37 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο Νίκος Μιχαλόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως πρόσθεσε: «Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο ήταν οι 35,6 βαθμοί Κελσίου στις 11 Μαΐου του 2003. Καταλαβαίνετε πως αν επαληθευθούν οι προβλέψεις πάμε για ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών».

Όσον αφορά τις οργανωμένες παραλίες, οι υπεύθυνοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου όλο αυτό το διάστημα, καθώς ύστερα από απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, 515 οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν για το κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο.


*Για την σημερινή εικόνα του κορωνοϊού δείτε το live εδώ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση