Αρχική COVID-19 Ξεκινά η άρση των μέτρων στην Ευρώπη – Όλες οι κινήσεις των...

Ξεκινά η άρση των μέτρων στην Ευρώπη – Όλες οι κινήσεις των χωρών

0
Ευρώπη - ακρίβεια
Διαφήμιση

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται αύριο Τρίτη 28 Απριλίου να ανακοινώσει λεπτομέρειες για τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπου θα διαρκέσει 63 ημέρες. Την ίδια στιγμή, διάφορες χώρες της Ευρώπης βάζουν τις δικές τους βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ορισμένες από τις πιο αξιοσημείωτες παραχωρήσεις τίθενται σε ισχύ στην Τσεχία. Η κυβέρνηση επέτρεψε στους συμπολίτες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών, καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία έξω από το σπίτι, αλλά σε ομάδες που δεν ξεπερνούν τα δέκα άτομα. Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα μέτρων χαλάρωσης της καραντίνας, μπορούν να ανοίξουν καταστήματα και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με έκταση έως 2,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες και ζωολογικοί κήποι (εκτός από κλειστούς χώρους) και να λειτουργήσουν σε εκκλησίες.

Η άρση των μέτρων στις υπόλοιπες χώρες

Ξεκινά η άρση των μέτρων στην Ευρώπη - Όλες οι κινήσεις των χωρών

Η Κυβέρνηση της Κροατίας παρουσίασε επίσης ένα σχέδιο για τη σταδιακή αποκατάσταση της οικονομίας και της δημόσιας ζωής της χώρας. Σύμφωνα με το σχέδιο τριών σταδίων του Υπουργικού Συμβουλίου, τα καταστήματα πρέπει να είναι τα πρώτα που ανοίγουν και, στη συνέχεια, τον Μάιο-Ιούνιο, οι υπεραστικές και διεθνείς μεταφορές, θα ξεκινήσουν σταδιακά τα εκπαιδευτικά και υγειονομικά ιδρύματα, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα.

Στην Ελβετία, η άρση των απαγορεύσεων που σχετίζονται με τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί επίσης σε τρία στάδια. Θα ανοίξουν οι ιατρικές αίθουσες γενικής φροντίδας, οδοντιατρεία, κέντρα αισθητικής, αίθουσες μασάζ, πλυντήρια αυτοκινήτων και καταστήματα οικιακών ειδών.

Στη Γεωργία, τα ταξί θα επιτρέπονται πλήρως, όπως και η διαδικτυακή συναλλαγή (τόσο χονδρική όσο και λιανική), ενώ θα επιτρέπονται επίσης οι υπηρεσίες παράδοσης οποιωνδήποτε προϊόντων και το άνοιγμα γεωργικών αγορών.

Τα περιοριστικά μέτρα στην Ισπανία είναι από τα πιο σκληρά στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να εγκαταλείψουν το σπίτι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις: να αγοράσουν τρόφιμα, φάρμακα, να πάνε στο νοσοκομείο, να βοηθήσουν άτομα που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μόνα τους, να πάνε στη δουλειά, να πάνε βόλτα  το σκύλο κοντά στο σπίτι. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών θα μπορούν να βγουν από το σπίτι για να πάνε βόλτα.

Με πληροφορίες από: ria.ru


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση