Αρχική Επιλεγμένα ΠΙΣ: Σε κανονική ροή λειτουργίας ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια της χώρας

ΠΙΣ: Σε κανονική ροή λειτουργίας ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια της χώρας

0
Εργαστήρια

Σε κανονική ροή λειτουργίας έχουν μπει τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια σε όλη τη χώρα, ύστερα από τις τροποποιήσεις που υπήρχαν λόγο κορονοϊού. Οι ασθενείς υποχρεούνται να φοράνε μάσκα, ενώ τα ιδιωτικά ιατρεία δέχονται επισκέψεις μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι ιδιώτες ιατροί εξυπηρετούν κανονικά τους ασθενείς, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι τα τακτικά ιατρεία του δημοσίου συστήματος υγείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.), οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία φορώντας μάσκα, ενώ προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής, προτείνεται όπως είχε γίνει ήδη από την Μεγάλη Εβδομάδα, τα ιδιωτικά ιατρεία να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού, με ρυθμό ένας ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια.

ΠΙΣ: Σε κανονική ροή λειτουργίας τα ιδιωτικά ιατρεία της χώρας

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα ιατρεία δεν θα πρέπει να έχουν συνοδό, παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή μόνο ένας συνοδός, ενώ για τα παιδιά επίσης μόνο ένας γονέας. Σε ότι αφορά στους ιατρούς οι οποίοι λόγω της φύσεως της ειδικότητάς τους πραγματοποιούν ενδοσκοπήσεις, αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια ανά ώρα.

Ο Π.Ι.Σ. υπενθυμίζει ότι οι ασθενείς και κυρίως οι χρονίως πάσχοντες, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους μετά και το πολυήμερο lockdown, κατά το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους ιατρικούς δείκτες.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικήςκοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here