Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Αρνητικά και τα 177 τεστ στο Κρανίδι

Κορονοϊός: Αρνητικά και τα 177 τεστ στο Κρανίδι

0
Κρανίδι
Κρανίδι (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που είχαν ληφθεί από την περιοχή του Κρανιδίου, έπειτα από τα 150 διαπιστωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών. Σε τεστ υπεβλήθησαν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής που πιθανότατα είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης 22/4 είχε γίνει γνωστό ότι αρνητικά ήταν τα πρώτα 62 από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν συνολικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ολόκληρος ο δήμος Ερμιονίδας έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων στη στεγανοποιημένη πλέον δομή μεταναστών.

Την ίδια μέρα το πρωί, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, είχε βρεθεί στην περιοχή και είχε κάνει έκκληση προς τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Κρανίδι
Σε καραντίνα από χθές το βράδυ το Κρανίδι στην Αργολίδα, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε ξενοδοχείο που φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

«Να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι»

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, μέσα από αυτά τα αποτελέσματα θα γίνονταν η αξιολόγηση σχετικά με τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί. «Θέλω να επαναλάβω, να κάνω έκκληση και παράκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να παραμείνουν στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την υγεία των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αν υπάρχει οποιαδήποτε διασπορά να εξασφαλίσουμε το ότι αυτή δεν θα είναι εκτεταμένη».

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και το Υπουργείο Υγείας, τα πραγματικά δεδομένα και αντιλαμβάνεστε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι μία δυναμική κατάσταση, στην οποία κάθε νέο δεδομένο μας βοηθάει να πάρουμε τις αποφάσεις για το επόμενο βήμα».


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση