Αρχική COVID-19 Βρετανία : Επιλογή ασθενών με οδηγίες προς τους γιατρούς ελλείψει ΜΕΘ

Βρετανία : Επιλογή ασθενών με οδηγίες προς τους γιατρούς ελλείψει ΜΕΘ

0
Bρετανία
Διαφήμιση

Το ρόλο του Θεού θα κληθούν σύντομα να παίξουν και οι γιατροί στην Βρετανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Independent, έχουν ήδη εκδοθεί νέες κατευθυντήριες οδηγίες που θα τους βοηθήσουν πώς να δώσουν προτεραιότητα στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας των κορονοϊών.

Να αποφασίσουν δηλαδή, ποιοι ασθενείς με κορονοϊό θα μπορούσαν ενδεχομένως να ζήσουν ή να πεθάνουν αν εξαντληθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μετά την δυστοκία της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να λάβει αποτελεσματικά μέτρα, αναγνωρίζεται τώρα, ότι οι γιατροί τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να βρεθούν ενώπιων κρίσιμων επιλογών, που δεν θα πρέπει να λάβουν μόνοι τους.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του National Institute for Health and Care Excellence (Nice) δημιουργήθηκαν εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη μεγάλη ζήτηση σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ανεμιστήρες και ανθρώπινους πόρους ,όπως εκτιμά ο καθηγητής Duncan Young, καθηγητής ιατρικής εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Βρετανία
Μπόρις Τζόνσον, Πρωθυπουργός Ην. Βασιλείου (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Οι οδηγίες

Οι τρεις νέες κατευθυντήριες γραμμές της Nice, οι οποίες καταρτίστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα αντί για το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα έως και δύο ετών, καλύπτουν ασθενείς που χρειάζονται:

  • Κρίσιμη φροντίδα
  • Αιμοκάθαρση
  • Θεραπεία καρκίνου

Υποδεικνύουν ότι όλοι οι ασθενείς που γίνονται δεκτοί στο νοσοκομείο θα πρέπει να αξιολογούνται ως συνήθως για αδυναμία «ανεξαρτήτως της κατάστασης Covid-19».

Για τους ασθενείς με καρκίνο, οι γιατροί θα πρέπει να εκτιμούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ασθενής, ενάντια στον κίνδυνο να πάθουν σοβαρή ασθένεια από κορονοϊό λόγω εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι εναλλακτικές επιλογές που αναφέρονται στην οδηγία περιλαμβάνουν την παροχή θεραπείας σε διαφορετικές τοποθεσίες, τη λήψη μεγαλύτερων διαλειμμάτων μεταξύ θεραπειών και την παροχή θεραπειών με διαφορετικές μορφές.

Οι ασθενείς με αιμοκάθαρση που υποπτεύονται ότι έχουν τον ιό θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη θεραπεία τους μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Bρετανία

Οι αποφάσεις σχετικά με την αποδοχή των ασθενών με ανάγκη κρίσιμης φροντίδας πρέπει να εξετάζουν το πόσο πιθανό είναι να ανακάμψου, και «σε ένα αποτέλεσμα που είναι αποδεκτό από αυτούς».

Συμβουλεύουν επίσης τους γιατρούς να σταθμίζουν πιθανές αποφάσεις «μη αναζωογόνησης» ενηλίκων οι οποίοι έχουν αυξημένη αδυναμία, όπως αυτοί που χρειάζονται βοήθεια σε εξωτερικές δραστηριότητες ή εξαρτώνται από προσωπική φροντίδα.

Το έγγραφο λέει ότι η θεραπεία κρίσιμης φροντίδας θα πρέπει να σταματήσει «όταν δεν θεωρείται πλέον ικανή να επιτύχει τους επιθυμητούς γενικούς στόχους», μετά από συζήτηση με την οικογένεια, τους φροντιστές, τον ασθενή ή έναν ανεξάρτητο δικηγόρο.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (Nice) επανεξετάζει επίσης κατά πόσον ορισμένα φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη (ibuprofen) ή η φαρμακευτική αγωγή για την αρτηριακή πίεση, θα επιδεινώσουν την κατάσταση των ασθενών με κορονοϊό.

220 θύματα

Bρετανία

Ήδη ο χαμηλός αριθμός των αναπνευστήρων έχει προκαλέσει διαμάχη, αφού το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας διαθέτει μόλις 4.000, με την κυβέρνηση να απευθύνει απεγνωσμένα έκκληση για παραγωγή περισσότερων. Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει μόλις 6,6 κρεβάτια εντατικής θεραπείας
ανά 100.000 άτομα – το μισό από την Ιταλία και περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου από τη Γερμανία.

Στο μεταξύ, άλλοι 53 άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, αυξάνοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν
υποκείμενα νοσήματα.

Οι οδηγίες του National Institute for Health and Care Excellence είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, ώστε άλλες χώρες να μπορούν να δουν την προσέγγιση που ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση του ιού και τη φροντίδα των ασθενών . Περαιτέρω επικαιροποιημένες οδηγίες αναμένονται τις ερχόμενες εβδομάδες σχετικά με τη διαχείριση των συμπτωμάτων, τους ασθενείς με
ακτινοθεραπεία και τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Πηγή: www.independent.co.uk

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση