Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: 15 οι νεκροί και 94 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 15 οι νεκροί και 94 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

0
Τσιόδρας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΩΤ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα συνεχώς στην Ελλάδα από τον φονικό κορονοϊό που σαρώνει απ’ άκρη σ’ άκρη ολόκληρη την επικράτεια. Τεράστια αύξηση καταγράφηκε σήμερα στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ανακοινώνονται, 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη. «Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 15. 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Την ανακοίνωση, που αυτή τη φορά έγινε γραπτώς, υπογράφει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here