Αρχική Ζώα Το λίπος των προνυμφών μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο

Το λίπος των προνυμφών μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο

0
προνύμφες

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Γάνδης του Βελγίου, πειραματίζονται με το λίπος των προνυμφών για να αντικαταστήσουν το βούτυρο σε βάφλες, κέικ και μπισκότα, λέγοντας ότι το λίπος από τα έντομα είναι πιο βιώσιμο από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι ερευνητές απορροφούν τις προνύμφες των μαύρων μυγών-στρατιωτών σε ένα μπολ με νερό, το βάζουν σε ένα μπλέντερ για να δημιουργήσουν ένα μαλακό γκριζωπό κομμάτι και στη συνέχεια χρησιμοποιούν μία φυγόκεντρο κουζίνα για να διαχωρίσουν το βούτυρο των εντόμων.

«Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα σχετικά με τη χρήση συστατικών εντόμων»,δήλωσε η Daylan Tzompa Sosa, ο οποίος επιβλέπει την έρευνα.

Το λίπος των προνυμφών μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο

«Είναι πιο βιώσιμο επειδή (τα έντομα) χρησιμοποιούν λιγότερα εδάφη (από τα βοοειδή), είναι πιο αποδοτικά στη μετατροπή των ζωοτροφών… και χρησιμοποιούν λιγότερο νερό για να παράγουν βούτυρο», πρόσθεσε η Tzompa Sosa.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταναλωτές δεν παρατηρούν καμία διαφορά όταν ένα τέταρτο του βούτυρου γάλακτος σε ένα κέικ αντικαθίσταται με το λίπος των προνυμφών. Ωστόσο, αναφέρουν μια ασυνήθιστη γεύση και λένε ότι δεν θα ήθελαν να αγοράσουν το κέικ.

Τα τρόφιμα εντόμων έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, βιταμινών, ινών και ανόργανων στοιχείων και οι επιστήμονες αλλού στην Ευρώπη το θεωρούν φιλικότερη προς το περιβάλλον και φθηνότερη εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα είδη ζωικών προϊόντων.

Με πληροφορίες από: theguardian.com

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here