Αρχική COVID-19 Μέτρα από τις αεροπορικές εταιρείες και ένα λουκέτο – Τι αλλάζει στα...

Μέτρα από τις αεροπορικές εταιρείες και ένα λουκέτο – Τι αλλάζει στα ταξίδια ελέω κορονοϊού

0
Αεροπλάνο

Η συνεχής εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού έφερε το πρώτο λουκέτο στην περιφερειακή αεροπορική εταιρία Fly be και αναγκάζει τις άλλες αεροπορικές εταιρείες να αλλάξουν /περιορίσουν τα δρομολόγια τους, να πάρουν αυστηρότερα μέτρα απολύμανσης των αεροσκαφών ή και να χαλαρώσουν έστω και προσωρινά τους αυστηρούς όρους της εμπορικής τους πολιτικής ώστε να διευκολύνουν τους επιβάτες τους στον επαναπρογραμματισμό των ταξιδιών τους.

Koρονοϊός

Ξεκινώντας από τα …«καλά» νέα

  • Η AEGEAN ενημερώνει ότι όσοι επιβάτες κατέχουν εισιτήριο με ημερομηνία έκδοσης έως 23 Φεβρουαρίου 2020 προς οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου, με ημερομηνία ταξιδιού από σήμερα και έως 20 Μαρτίου 2020 και επιθυμούν, λόγω του κορονοϊού, να το μεταθέσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία με νέα ημερομηνία ταξιδίου από τις 21 Μαρτίου 2020 έως 20 Οκτωβρίου 2020, μπορούν να το πραγματοποιήσουν χωρίς τέλη αλλαγής (rebooking fees) μέσω τηλεφωνικού κέντρου στο 210 6261000.

Koρονοϊός

  • Η Ellinair ανακοίνωσε δυνατότητα αλλαγής ημερομηνίας του εισιτηρίου για ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσης, με τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις (πιθανή διαφορά ναύλου, χρέωση επανακράτησης). Αφορά τους επιβάτες/κατόχους μεμονωμένων εισιτηρίων της Ellinair που έχουν εκδώσει τα εισιτήρια τους έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2020 για ταξίδια έως και τις 31 Μαρτίου 2020, η εταιρία. Βασική προϋπόθεση είναι πρωτίστως η έγκαιρη ακύρωση της κράτησης από τον επιβάτη είτε καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας  στα νούμερα: 801 1008182 / 2311 224700  είτε προωθώντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο τμήμα εξυπηρέτησης επιβατών customer.service@ellinair.com, ενώ παράλληλα κρίνεται απαραίτητη και η φύλαξη του αριθμού εισιτηρίου για μελλοντική χρήση.

ellinair

  • Η Sky Express ενημερώνει επίσης τους επιβάτες της ότι θα δίνεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίου χωρίς rebooking fee για κατόχους εισιτηρίων με ημερομηνία έκδοσης έως και 27 Φεβρουαρίου 2020, και ημερομηνία ταξιδιού έως και 31 Μαρτίου 2020, δηλώνοντας νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31 Οκτωβρίου 2020. Σε περίπτωση που προκύπτει διαφορά ναύλου, αυτή θα είναι κανονικά εισπρακτέα. Οι αλλαγές αυτές γίνονται τηλεφωνικά, από σταθερό τηλέφωνο στο 801 11 28 288 ή στο 215215 6510.

Με δεδομένο ότι στην Ιταλία διαπιστώνεται ραγδαία αύξηση των κρούσματων:

  •  H Ryanair περιορίζει κατά 25% το πρόγραμμα πτήσεων μικρής διάρκειας στην Ιταλία, από τις 17 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου και ενημερώνει τους επιβάτες της ότι ήδη έχουν ενημερωθεί με email ή SMS και έχουν τις επιλογές να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων, ή να αλλάξουν ημερομηνίες ή προορισμό.

  • H Aegean ενημερώνει ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ) και έχει ήδη εντατικοποιήσει τους τακτικούς καθαρισμούς των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεων, σε όλους τους σταθμούς της χώρας και του εξωτερικού, κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μετά την ολοκλήρωση των πτήσεων κατά την διάρκεια της νύχτας.

Επιπλέον, έχει ήδη δημιουργήσει και εφαρμόσει, σε συνεργασία με
εξειδικευμένη εταιρεία απολυμάνσεων, διαδικασία απολύμανσης που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που λάβει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ότι σε συγκεκριμένη πτήση υπήρξε μεταφορά επιβάτη με πιθανό κρούσμα.

  • Η Sky Express βεβαιώνει ότι επικαιροποίησε -ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών – τις διαδικασίες απολύμανσης των αεροσκαφών της, μολονότι δεν ταξιδεύει εκτός Ελλάδος. Τόσο τα αεροσκάφη όσο και τα πληρώματα ακολουθούν αυστηρές διαδικασίες που ενισχύουν τη πρόληψη για την αποφυγή εξάπλωσης οποιοδήποτε ιού, και συνεχίζει απρόσκοπτα τις πτήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Και οι απώλειες

Λουκέτο στην low-cost περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας Flybe, έβαλε ο κορονοϊός, δύο μήνες μετά την διάσωσή της από την βρετανική κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της και καλούνται οι ταξιδιώτες που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν να μην μεταβούν στα αεροδρόμια. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετώντας το 40% των εσωτερικών μετακινήσεων στη Μ. Βρετανία.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 2.000 υπαλλήλους και διακινεί περί τα 8 εκατ. άτομα ετησίως μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων της Βρετανίας όπως τα αεροδρόμια των Μπέλφαστ, Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με
τον Guardian.

Koρονοϊός

Τέλος, η Lufthansa καθήλωσε στο έδαφος 150 αεροσκάφη της με ότι αυτό συνεπάγεται στην αλλαγή του προγράμματος δρομολογίων.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση πιθανών περιστατικών, επικοινωνήστε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, Τ: 210 5212000)

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here