Αρχική COVID-19 Καλπάζει ο κορονοϊός σε ολόκληρο τον κόσμο – Αυξάνονται κρούσματα και νεκροί

Καλπάζει ο κορονοϊός σε ολόκληρο τον κόσμο – Αυξάνονται κρούσματα και νεκροί

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και απειλή ολόκληρο τον κόσμο. Τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ νέες χώρες μπαίνουν στο χάρτη της νόσου Covid-19.

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και πάνω από 3.200 έχουν πεθάνει εξαιτίας του σε όλον τον κόσμο, ενώ ο κορονοϊός έχει ήδη εξαπλωθεί σε 80 χώρες.

Ιταλία

Οι νεκροί στη γειτονική χώρα καλπάζουν, καθώς μέσα σε μία μέρα άλλοι 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό, ενώ τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 769. Έτσι οι νεκροί συνολικά εκτοξεύονται στους 148 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 3.858 από τα οποία τα 414 έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Κορονοϊός

Οι νεκροί είναι αναλυτικά:

  • 98 στην Λομβαρδία,
  • 30 στην Εμίλια Ρομάνια,
  • 10 στο Βένετο,
  • 4 στη Μαρκέ,
  • 2 στο Πιεμόντε,
  • 3 στην Λιγουρία,
  • 1 στην Απουλία.

Σημειώνεται, πως οι 1.790 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα του κορονοϊού, με τα 351 εξ αυτών να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ άλλα 1.155 βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Μέχρι στιγμής έχει ανακάμψει το 10,7% του συνόλου εκείνων που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ οι νεκροί αντιπροσωπεύουν 3,8%.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του κορονοϊού.

Η Ιταλία, με επίσημη επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ετοιμάζεται να γνωστοποιήσει στις Βρυξέλλες ότι λόγω της απρόβλεπτης αυτής κατάστασης δεν θα μπορέσει να σεβαστεί φέτος την προγραμματισμένη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ.

Κορονοϊος

Κλείσιμο σχολείων, θεάτρων και… τηλεργασία

Επιπλέον, η κυβέρνηση λόγω της δραματικής διάδοσης του κορονοϊού παίρνει σημαντικά μέτρα και αποφάσισε την προσωρινή διακοπή στη λειτουργία κινηματογράφων και θεάτρων, ενώ όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Ιταλία θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ακυρώνει και τις τελετές για τη Γιορτή της Γυναίκας στο προεδρικό μέγαρο. Παράλληλα, η κυβέρνηση ζήτησε από την δημόσια διοίκηση της χώρας να ευνοήσει τις μορφές «τηλε-εργασίας» ώστε να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται κανονικά, αλλά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού τους. Κάτι που, μέχρι τώρα στην Ιταλία είναι σε θέση να κάνουν μόνον 500.000 εργαζόμενοι.

Τέλος, έγινε γνωστό από το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, ότι διακόπτεται η λειτουργία πανεπιστημίων και σχολείων και προς το παρόν έχει αποφασιστεί ότι θα ισχύσει αυτό το μέτρο μέχρι τις 15 Μαρτίου, ενώ φυσικά αν κριθεί αναγκαίο μπορεί και να παραταθεί.

Κορονοϊός

Χώρες με κρούσματα και θανάτους: 

  • 3.012 νεκροί εκ των οποίων τα 2.902 προέρχονται από την επαρχία Χουμπέι και 80.409 κρούσματα έχει συνολικά η Κίνα. Ξεγέλασε ένα Κινέζος ηλικίας 101 ετών τον ιό, αφού έγινε καλά.
  • 107 νεκροί και 3.513 κρούσματα από τον κορονοϊό κατέγραψε το Ιράν. Τα πανεπιστήμια έχουν κλείσει εδώ και περίπου δέκα ημέρες σε όλη τη χώρα, όπως και τα σχολεία σε κάποιες επαρχίες.
  • 35 νεκροί και 6.088 κρούσματα στη Νότια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της και προσωρινά ένα γραφείο συνδέσμου σε συνοριακή της πόλη για να αποτρέψει ένα ξέσπασμα του ιού. Επιπλέον, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ευχήθηκε «περαστικά» στη Νότια Κορέα.

Κορονοϊός Ελλάδα

  • 12 νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό. Ανάμεσα τους είναι και ένας ηλικιωμένος άντρας από την Καλιφόρνια, με πολλά προβλήματα υγείας. Ήταν το πρώτο θύμα στις ΗΠΑ, εκτός Ουάσιγκτον. Στην Καλιφόρνια, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 53, ενώ κηρύχθηκε και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 22 είναι συνολικά τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ να κατακρίνει τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ, λέγοντας πως δίνουν «ψευδή στοιχεία». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Μάικ Πενς υποστήριξε πως περί το 1,5 εκατομμύριο τεστ για κορωνοϊό θα έχουν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
  • 6 συνολικά νεκροί και 377 κρούσματα του κορονοϊου στη Γαλλία. 15 άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση.
  • 2 νεκροί στην Ισπανία από τον κορονοϊό. Η Ισπανία ανακοίνωσε την Τρίτη τον πρώτο θάνατο λόγω της επιδημίας, έναν άνθρωπο που πέθανε τον Φεβρουάριο, του οποίου η νεκροψία απέδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον ιό. Πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο στη Βαλένθια. Ο δεύτερος νεκρός ήταν 82 ετών και υπέφερε από χρόνιες παθήσεις. Επίσης, έχει 222 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων ή την ακύρωση ιατρικών συνεδρίων ώστε να είναι διαθέσιμοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, η Ισπανία αποκλείει προς το παρόν τη λήψη δραστικών μέτρων όπως το κλείσιμο σχολείων, σε αντίθεση με την Ιταλία.

Κορονοϊός

  • Μία 74χρονη κατέληξε από τον κορονοϊό στην Ελβετία. Ήταν ασθενής υψηλού κινδύνου καθώς έπασχε από χρόνια νόσο
  • 1 νεκρός ηλικιωμένος στη Βρετανία από τον κορονοϊό. Είχε χρόνια προβλήματα υγείας- Τα κρούσματα φτάνουν τα 115.
  • 47 κρούσματα του κορονοϊού στη Ταϊλάνδη. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει υποκύψει. Τα ταχυδρομεία θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα από το εξωτερικό, αποφάσισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας.
  • 3 νεκροί και 35 κρούσματα του κορονοϊού στο Ιράκ. Η Βαγδάτη ακύρωσε τις αυριανές προσευχές της Παρασκευής στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορονοϊό.
  • Οι μολυσμένοι στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου (Ιαπωνία) από την επιδημία ανέρχονται σε 1.023, εκ των οποίων οι 706 προέρχονται από το κρουαζιερόπλοιο, Diamond Princess.

Κορονοϊός

  • Ξεπερνούν τα 400 κρούσματα στη Γερμανία, ενώ τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν στην Ρηνανία-Παλατινάτο έλαβαν σήμερα εξιτήριο. Συνολικά 87 άτομα, μεταξύ των οποίων 70 μαθητές από τρία σχολεία του Πότσνταμ, βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ιταλία. Κάποια παρουσιάζουν και ύποπτα συμπτώματα. Η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει 7100 πτήσεις έως το τέλος του μήνα.
  • 10 κρούσματα του κορονοϊού στη Κροατία.
  • 4 κρούσματα του κορονοϊού στη Σενεγάλη. Για τα δύο τελευταία κρούσματα, πρόκειται για μια Γαλλίδα και μια Αγγλίδα, που έφθασαν στην αφρικανική χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Το πρώτο από τα νέα κρούσματα είναι γυναίκα 68 ετών. Το δεύτερο κρούσμα είναι μια 33χρονη Αγγλίδα από το Λονδίνο η οποία αφίχθη στο Ντακάρ την 24η Φεβρουαρίου.
  • 2 κρούσματα του κορονοϊού στη Βοσνία. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε εργαστεί στην Ιταλία και για το παιδί του.
  • Ο παλαίμαχος Δανός διεθνής, Τόμας Κάλενμπεργκ, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έχει τεθεί σε καραντίνα μαζί με 13 μέλη της αποστολής της Μπρόντμπι.

Κορονοϊός

  • 1 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Σλοβενία.Πρόκειται για άνδρα, που βρέθηκε στη χώρα από το Μαρόκο μέσω της Ιταλίας.
  • Δεύτερο κρούσμα στους κόλπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Τελεί υπό ιατρική αγωγή. Συμμετείχε σε συνεδρίαση στην οποία βρισκόταν φορέας του κορονοϊού. Ο άνδρας φέρεται να είχε συνομιλίες με άλλους 30 αξιωματούχους της Ε.Ε την περασμένη εβδομάδα μετά το ταξίδι του στην Ιταλία.
  • Ως το βράδυ της Τετάρτης, στην αφρικανική ήπειρο είχαν επίσης καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νιγηρία (1), στην Αίγυπτο (2), και στην Αλγερία (3), χωρίς πάντως κανένα να έχει αποδειχθεί θανατηφόρο.
  • Η Αυστραλία θα απαγορεύσει τις αφίξεις από τη Νότια Κορέα. Θα επεκτείνει και τους υγειονομικούς ελέγχους σε ταξιδιώτες από την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν.

Κορονοϊός

  • Κλείνει η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων του νέου ιού Covid-19 στον τομέα αυτόν της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης.
  • Αναβολή στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης επρόκειτο να διεξαχθεί στο διάστημα 3-6 Ιουνίου στη ρωσική πόλη.

Με πληροφορίες από: newsit.gr, protothema.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση