Αρχική Ευζωία Συνταγή: Λουκανοπιτάκια με ζύμη κουρού

Συνταγή: Λουκανοπιτάκια με ζύμη κουρού

0
louk
Διαφήμιση

Απίθανα λουκανοπιτάκια, υπέροχα και μαλακό ζυμαράκι που αγαπάνε τα παιδιά και οι μεγάλοι φυσικά.

Της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

Τα διπλώνουμε όπως τα κρουασάν, για να μην στεγνώσει το λουκανικάκι μας, (η δόση βγάζει γύρω στα 35-38 κομμάτια) και τα απολαμβάνουμε όλες τις ώρες.

Τα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι, οι μεγάλοι στο γραφείο, ένα τσιμπηματάκι στο δρόμο, στο πάρτι, στα γενέθλια και σε πολλές περιστάσεις ακόμα!!!

Τα υλικά μας

  • 200 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ γάλα
  • 450 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 αυγό + 1 αυγό για επάλειψη
  • 10 γρ αλάτι
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 συσκ.  λουκάνικα κοκτέιλ (γύρω στα 40 κομμάτια)
  • 1 κ σ κέτσαπ, 1κ σ μουστάρδα, 1 κ σ μαγιονέζα
  • 2 κ σ σουσάμι για πασπάλισμα ή μαυροκούκι

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λουκανικάκια μας.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό το μπέικιν και το αλάτι με το γάλα και το βάζουμε στην σιγανή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη αφράτη ζύμη. (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
  3. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας , την βάζουμε στον πάγκο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου μισό εκατοστό.
  4. Κόβουμε σε παχιές λωρίδες πλάτους περίπου 10-12 εκατοστά και δημιουργούμε τρίγωνα.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα την κέτσαπ και την μαγιονέζα (μπορούμε να αφαιρέσουμε κάτι εάν δεν μας αρέσει κάποιο συστατικό πχ. μουστάρδα ή κέτσαπ…κλπ)
  6. Αλείφουμε με ένα πινελάκι την βάση του τριγώνου και τοποθετούμε μέσα ένα λουκανικάκι.
  7. Ρολάρουμε προς την μύτη του τριγώνου και το κλείνουμε.
  8. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και κάνουμε επάλειψη με αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρωματάκι ωραίο.

Καλή σας επιτυχία !!!!

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση