Διαφήμιση
Εύκολο και γρήγορο απολαυστικό γλυκό ντοματάκι, που το έκανα με ντοματάκια βελανίδια.
Από τη ΣΕΦ, Στέλλα Καραπετάκου
Δοκίμασα να βάλω καστανή ζάχαρη και μου βγήκε υπέροχο. Οπότε το σιρόπι πήρε ένα υπέροχο καραμελένιο χρώμα και τα ντοματίνια μου γίνανε σαν γυαλιστερές πετρούλες!!
Τα υλικά μας
- 1 κιλό ντοματίνια βελανίδια
- 1 κιλό ζάχαρη καστανή
- ½ φλ καφέ λεμόνι
- 1 κ γ μαστίχα Χίου τριμμένη
- 200 γρ φιστίκι Αιγίνης
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε τα ντοματάκια μας.
- Τα αφήνουμε λίγη ώρα για να μαλακώσει ο φλοιός.
- Τα βγάζουμε από το νερό και να αφήνουμε να χλιαρίνουν (για να μην καούμε).
- Με ένα μαχαιράκι βγάζουμε το μάτι από το ντοματάκι, το ζουλάμε ελαφρά για να φύγουν τα σποράκια του. Έπειτα το ξεφλουδίζουμε.
- Συνεχίζουμε με όλα τα ντοματίνια μας την ίδια διαδικασία.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με την μαστίχα Χίου αφού την έχουμε ανακατέψει με την ζάχαρη σε 200 γρ νερό να βράσει.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 3 τέταρτα.
- Στην συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ντοματάκια μας και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει και προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης.
- Μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνουμε τα ντοματάκια μας με το λεμόνι και το σιγοβράζουμε περίπου ένα τέταρτο.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, και την επόμενη μέρα του ξανά δίνουμε μία βράση ακόμα.
- Μόλις τελειώσετε την διαδικασία όσο ακόμα είναι ζεστό, βάζετε το γλυκό στα βάζα μέχρι επάνω με το σιρόπι του, τα κλείνετε και τα γυρνάτε ανάποδα ώστε να φύγει ο αέρας (αφού δεν έχουμε συντηρητικά). Μόλις κρυώσουν τα γυρνάτε κανονικά.
Σημείωση: Εάν ανοίξετε ένα βαζάκι το διατηρούμε στο ψυγείο.
Διαφήμιση