Αρχική Καινοτομία Βακτήρια που παράγουν ηλεκτρισμό

Βακτήρια που παράγουν ηλεκτρισμό

0
bacteria 3658992 960 720
Διαφήμιση

Απίστευτη ανακάλυψη έκανε μία ομάδα επιστημών και φοιτητών, η οποία ύστερα από έρευνα και ένα ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, εντόπισαν βακτήρια τα οποία μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Η ομάδα του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα, έκανε την σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Power Sources».

sources of hot 334281 960 720

Οι ερευνητές ταξίδεψαν στις θερμές πηγές της Heart Lake Geyser Basin, στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ προκειμένου να τοποθετήσουν μερικά ηλεκτρόδια στις θερμές λίμνες και να παρατηρήσουν την αντίδραση των βακτηρίων που τρώνε και αναπνέουν ηλεκτρική ενέργεια. Μετά από 32 ημέρες, η ομάδα επέστρεψε στην περιοχή για να συλλέξει τα ηλεκτρόδια, καταφέρνοντας να συλλάβουν τα συγκεκριμένα σπάνια βακτήρια που εκπνέουν ηλεκτρισμό, μέσω της στερεής επιφάνειας άνθρακα των ηλεκτροδίων.

Τα συγκεκριμένα πλάσματα είναι πιθανόν να αποτελούν ένα κλειδί για την επίλυση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα , όπως η  ρύπανση του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ενέργεια. Τα συγκεκριμένα βακτήρια μπορούν να “φάνε” τη ρύπανση μετατρέποντας τους τοξικούς ρύπους σε λιγότερο επιβλαβείς ουσίες και παράγουν ηλεκτρισμό στη διαδικασία.

Οι περισσότεροι ζωντανοί οργανισμοί , συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, χρησιμοποιούν ηλεκτρόνια, τα οποία είναι μικροσκοπικά αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, σε μια σύνθετη αλυσίδα χημικών αντιδράσεων που τροφοδοτούν το σώμα τους. Κάθε οργανισμός χρειάζεται μια πηγή ηλεκτρόνιων και ένα τρόπο για να αποβάλει αυτά τα ηλεκτρόνια. Οι άνθρωποι παίρνουν τα ηλεκτρόνια μας από τα σάκχαρα στα τρόφιμα που τρώμε και τα μεταφέρουμε στο οξυγόνο που αναπνέουμε μέσω των πνευμόνων μας.

midway 3603008 960 720

Για να καταφέρουν να συλλέξουν τα βακτήρια υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες, η ομάδα εφηύρε μία μικρή φορητή συσκευή, η οποία έδινε την δυνατότητα να ελέγχονται τα ηλεκτρόδια που βυθίζονται στις θερμές πηγές για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Πηγή: techxplore.com

Διαφήμιση