Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ο μαύρος αυτοκρατορικός πιγκουίνος (video)

Ο μαύρος αυτοκρατορικός πιγκουίνος (video)

0
The Rarest Penguin On Earth
Διαφήμιση

Ένα από τα σπανιότερα είδη πιγκουίνου, ο μαύρος αυτοκρατορικός, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά σ’ένα ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Δυναστείες».

Στο ντοκιμαντέρ, βλέπουμε έναν μαύρο πιγκουίνο να κυκλοφορεί ανάμεσα στους υπολοίπους πιθανότατα αναζητώντας ταίρι. Αυτό το είδος πιγκουίνου είναι τόσο ξεχωριστό και σπάνιο εξαιτίας μιας ασυνήθιστης γονιδιακής μετάλλαξης που δίνει στο δέρμα του το μαύρο χρώμα.

Η μετάλλαξη αυτή προκαλεί «μελανισμό», μια διαδικασία κατά την οποία εντοπίζεται αυξημένη ποσότητα μελανίνης στο δέρμα του πιγκουίνου σκουραίνοντας το δέρμα του. Το χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί ωστόσο εμπόδια στη ζωή του πιγκουίνου καθώς λόγω του έντονου χρώματός του είναι διακριτός από πολύ μακρυά είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γίνεται εξαιρετικά εύκολη λεία για τους θηρευτές.

Οι επιστήμονες με βάση το βίντεο και τα δεδομένα τους δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν το γένος του μαύρου πιγκουίνου, ωστόσο εικάζουν ότι είναι πιθανότατα ο μοναδικός εν ζωή μαύρος αυτοκρατορικός πιγκουίνος.

Πηγές: BBC, perierga, wikipedia

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροCERN: Αναζητώντας τα σωματίδια της σκοτεινής ύλης
Επόμενο άρθροΒακτήρια που παράγουν ηλεκτρισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ