Αρχική Ενέργεια Κυβέρνηση: Αρνείται ότι καθυστερεί τις συμβάσεις

Κυβέρνηση: Αρνείται ότι καθυστερεί τις συμβάσεις

0
natural gas deposits
Διαφήμιση

Αρνείται η κυβέρνηση τις αιτιάσεις ότι δεν είναι φιλική προς τις επενδύσεις και καθυστερεί την κύρωση συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ρεκόρ επενδύσεων, σημειώνοντας ότι μόνο  στον τομέα της ενέργειας υπάρχει εισροή 3-4 δισ. ευρώ ξένων επενδύσεων.

«Επενδύσεις γίνονται πολλές στον τουρισμό, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς κι αυτό το βλέπει ο Έλληνας πολίτης. Στο αφήγημα της ΝΔ έχει μείνει μόνο το θέμα του Ελληνικού Χρυσού που είναι περίπλοκο και μπορούμε να το συζητήσουμε, ενώ αραιά και πού επαναφέρει το θέμα του Ελληνικού. Δεν έχει άλλο επιχείρημα», είπε ο κ. Σταθάκης.

Απαντώντας, δε, στα  περί καθυστερήσεων στην κύρωση των συμβάσεων για έρευνα υδρογονανθράκων, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι πρόκειται για νέο διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2017 και οδήγησε σε συμφωνία με την ExxonMobil και την Total σε 12 μήνες που αποτελεί χρόνο-ρεκόρ.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στο κοίτασμα που βρέθηκε στην Κύπρο, επισήμανε ότι η σχετική διαδικασία ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια. Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε ατυχείς τους διαγωνισμούς στους οποίους είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον μόνο για τις 5 από τα 20 περιοχές, ενώ «εμείς ολοκληρώσαμε και επικυρώσαμε στη Βουλή τις συμβάσεις των παλιών διαγωνισμών και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επικυρωθούν εκείνες του νέου».

Διαφήμιση