Αρχική Καταστροφές Συνεργασία μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική

Συνεργασία μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική

0
καταστροφική πυρκαγιά

Πρωτόκολλο σύμπραξης και συνεργασίας μεταξύ του Δημοσίου (Υπουργείο Επικρατείας, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Περιφέρεια Αττικής) και του CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), θεσμικού εκφραστή της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, υπεγράφη.

Στόχος η από κοινού συμβολή στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και στη λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων, στην παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής στους πληγέντες και στην ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και επανένταξη της περιοχής αυτής στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Αυτό θα οδηγήσει στην από κοινού ανάπτυξη πλαισίου για την υλοποίηση δράσεων, που συμπληρώνουν ή επιταχύνουν τις υφιστάμενες διαδικασίες ανάπλασης της περιοχής και υποστήριξης των πληγέντων στα πλαίσια του σχεδιασμού που έχει γίνει σε συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.

Οι επιχειρήσεις – μέλη του CSR HELLAS θα παρέχουν σε βάθος χρόνου τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικούς και άλλους πόρους σε είδος και έργο, ενώ παράλληλα το CSR HELLAS θα παρακολουθεί την πρόοδο υλοποίησης των δράσεων, προκειμένου να εκτελεσθούν άρτια και έγκαιρα οι προβλεπόμενες από το πρωτόκολλο παρεμβάσεις.

Ήδη, οι σχετικές δράσεις ξεκίνησαν με την αναφύτευση 1.300 δενδρυλλίων κατά μήκος των 4,1 χιλιομέτρων της Λεωφόρου Μαραθώνος που επλήγη από την πυρκαγιά, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης των κατεστραμμένων στάσεων ΚΤΕΛ κατά μήκος του ίδιου τμήματος.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώνονται σταδιακά οι δράσεις και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν για την ανακούφιση της συγκεκριμένης περιοχής και των κατοίκων της.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here