Αρχική Περιβάλλον Οι μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες βοηθούν την παραγωγή καλαμποκιού στις ΗΠΑ

Οι μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες βοηθούν την παραγωγή καλαμποκιού στις ΗΠΑ

0
corn
Διαφήμιση

Σε μια νέα δημοσίευση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρατεταμένη καλλιεργητική περίοδος λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, σε συνδυασμό με τις φυσικές επιδράσεις ψύξης μεγάλων φυτικών περιοχών, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγής καλαμποκιού στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία 70 χρόνια ήταν καλά για την παραγωγή καλαμποκιού στις μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, με τις αποδόσεις να αυξάνονται πενταπλά από τη δεκαετία του 1940. Μεγάλο μέρος αυτής της βελτίωσης έχει πιστωθεί στην πρόοδο της γεωργικής τεχνολογίας, αλλά οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναρωτιούνται εάν οι αλλαγές στο κλίμα και την τοπική θερμοκρασία μπορεί να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από ότι πιστεύαμε προηγουμένως.

“Η έρευνά μας δείχνει ότι οι βελτιώσεις στην απόδοση των καλλιεργειών εξαρτώνται εν μέρει από τις βελτιώσεις στο κλίμα”, δήλωσε ο Peter Huybers, καθηγητής Γεωφυσικών και Πλανητικών Επιστημών στο Τμήμα Γεωπονικών και Πλανητικών Επιστημών (EPS) και της Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Μηχανικής στο Harvard John A. Paulson Σχολή Μηχανολόγων και Εφαρμοσμένων Επιστημών (SEAS).

“Στην περίπτωση αυτή, οι μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες είχαν θετικό αντίκτυπο στη γεωργική παραγωγή, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι το όφελος θα διαρκέσει καθώς το κλίμα συνεχίζει να αλλάζει. Η κατανόηση των λεπτομερών σχέσεων μεταξύ κλίματος και καλλιεργούμενης απόδοσης είναι σημαντική καθώς προχωρούμε προς τη διατροφή μιας αναπτυσσόμενης αύξησης του πληθυσμού σε έναν μεταβαλλόμενο πλανήτη. ”

Η έρευνα δημοσιεύεται στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

Οι ερευνητές μοντελοποίησαν τη σχέση μεταξύ θερμοκρασίας και απόδοσης καλλιεργειών από το 1981 έως το 2017 μέσω της λεγόμενης ζώνης αραβοσίτου: Ιλλινόις, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Μίτσιγκαν, Μινεσότα, Μισσούρι, Νεμπράσκα, Οχάιο, Νότια Ντακότα και Ουισκόνσιν. Διαπίστωσαν ότι καθώς οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν λόγω της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος, οι ημέρες φύτευσης έγιναν νωρίτερα, αλλάζοντας περίπου τρεις ημέρες ανά δεκαετία.

“Μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις των αγροτών είναι αυτό που φυτεύουν και όταν το φυτεύουν”, δήλωσε ο Ethan Butler, πρώτος συγγραφέας του εγγράφου και πρώην μεταπτυχιακός φοιτητής στα EPS. “Βλέπουμε ότι οι αγρότες φυτεύουν νωρίτερα – όχι μόνο επειδή έχουν σκληρότερους σπόρους και καλύτερο εξοπλισμό φύτευσης – αλλά επίσης επειδή γίνονται όλο και πιο ζεστές οι ημέρες”.

Οι ερευνητές δείχνουν ότι οι ημερομηνίες φύτευσης και συγκομιδής που χρησιμοποιούν σήμερα οι γεωργοί είναι σημαντικά πιο προσαρμοσμένες στο παρόν κλίμα από ό, τι θα συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.

“Οι αγρότες είναι απίστευτα δυναμικοί και τους βλέπουμε να επωφελούνται από τις αλλαγές της θερμοκρασίας για να βελτιώσουν την απόδοση τους. Το ερώτημα είναι πόσο καλά μπορούν να συνεχίσουν να προσαρμόζονται ως απάντηση στις μελλοντικές αλλαγές στο κλίμα”, δήλωσε ο Huybers.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Διαφήμιση