Αρχική Επιχειρείν Ταξίδι ΥΠΕΞ στην Ασία για διεύρυνση επιχειρηματικών συνεργειών

Ταξίδι ΥΠΕΞ στην Ασία για διεύρυνση επιχειρηματικών συνεργειών

0
Διαφήμιση

Επισκέψεις σε Ινδία, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέας πραγματοποιεί στο διάστημα 27/11-1/12, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, για αναζήτηση πεδίων για διμερείς συνέργειες μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων.

Κατά το επίσημο πρόγραμμα, ο Ελληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε σήμερα με την Ινδή ομόλογό του, Sushma Swaraj ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία για το ρόλο και τις «πρωτοβουλίες» της Ελλάδας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου στην ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης Observer Research Foundation. Την Τετάρτη, συναντάται με τον ομόλογό του, της Σιγκαπούρης, Vivian Balakrishnan.

Στη Ν. Κορέα θα συναντηθεί την Πέμπτη με την ΥΠΕΞ Kang Kyung-wha, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Lee Nak-yon.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ταξίδι γίνεται «στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και της ανακίνησης σχέσεων με τις οποίες ο διάλογος δεν είναι τόσο συχνός». Οτι «στόχος της περιοδείας είναι αφενός να αναθερμανθεί ο διμερής πολιτικός διάλογος με τις χώρες αυτές και αφετέρου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον επενδύσεων προς την χώρα μας από τις μεγάλες αυτές -αναδυόμενες και μη- αγορές».

Ειδικά για την Ινδία, λέγεται από πλευράς διπλωματών ότι «το ήδη ευρύ διμερές συμβατικό πλαίσιο, αναμένεται να διευρυνθεί με την υπογραφή Συμφωνίας Αεροπορικών Μεταφορών και της Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Επίσης, «δεδομένου του εντεινόμενου ενδιαφέροντος που εκδηλώνει για τη χώρα μας η διαρκώς αυξανόμενη ινδική μεσαία αλλά και επιχειρηματική τάξη, αναμένεται να συζητηθεί η εν εξελίξει προσπάθεια διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και στην προσέλκυση επενδύσεων προς τη χώρα μας».

Για τη Σιγκαπούρη λέγεται ότι «αναμένεται να συζητηθούν οι προοπτικές βελτίωσης των εμπορικών, ναυτιλιακών, επενδυτικών και τουριστικών ροών, η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των κατασκευών-υποδομών και συνδεσιμότητας υπό το φώς της δυναμικής που προσδίδουν συναφείς πρωτοβουλίες όπως το, κινεζικής επίνευσης, One Belt – One Road, οι νέες τεχνολογίες/τηλεπικοινωνίες, θέματα φορολογικής πολιτικής» κ.α.

Τέλος, στην επίσκεψη στη Ν. Κορέα, αναμένεται να συζητηθούν «οι προοπτικές ενίσχυσης των νοτιοκορεατικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδίως στον τομέα υποδομών, τουριστικής βιομηχανίας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας». Εξάλλου, «Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από αμφότερες πλευρές στη συνεργασία στον τομέα ναυτιλίας και της ναυπηγικής».

Τέλος, αναφορικά με τον τουρισμό, λέγεται ότι «το ανοδικό τουριστικό ρεύμα από την Νότια Κορέα στην Ελλάδα καταδεικνύει τα περιθώρια συνεργασίας στον εν λόγω τομέα στο πλαίσιο και της υλοποίησης της τροποποιημένης Συμφωνίας Αεροπορικών Μεταφορών.

Περαιτέρω, αναμένεται να διερευνηθούν τρόποι αύξησης των ελληνικών εξαγωγών, δεδομένης και της ολοένα διευρυνόμενης νοτιοκορεατικής αγοράς στον αγροδιατροφικό τομέα».

 

Διαφήμιση