Αρχική Πολιτισμός Πέντε αιώνες ιστορίας υψηλής γαστρονομίας

Πέντε αιώνες ιστορίας υψηλής γαστρονομίας

0
Διαφήμιση

Ένα έργο γαστρονομικής κληρονομιάς, ολοκληρώθηκε μετά από πέντε χρόνια εργασίας και βρίσκεται στο campus του César Ritz College στο Le Bouveret στην Ελβετία.

Η ιδιωτική συλλογή του Anton Mosimann, ενός παγκοσμίου φήμης Ελβετού σεφ και Αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΟΒΕ), περιλαμβάνει χιλιάδες σπάνια αντικείμενα, όπως παλιά βιβλία μαγειρικής, κάρτες από το βασιλικό μενού, μαγειρικά σκεύη, προσωπικά ενθύμια και έργα τέχνης.

Αυτή η συλλογή, η οποία αποδεικνύει το πάθος του για τη γαστρονομία και την μοναδική του καριέρα, εκτίθεται μόνιμα στο χώρο της σχολής, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση εκτείνεται σε αρκετούς χώρους σε τέσσερις διαφορετικούς ορόφους και έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει πηγή μάθησης και έμπνευσης για τους φοιτητές.

Η συλλογή Mosimann δημιουργήθηκε με πρωταρχικό ρόλο αυτόν της εκπαίδευσης. Ο Anton Mosimann είναι ένας ενθουσιώδης συλλέκτης συνταγών και έχει συγκεντρώσει πάνω από 6.000 εξαιρετικά πολύτιμα έργα στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου βιβλίου μαγειρικής στον κόσμο, γραμμένο χειρόγραφα το 1733, το βιβλίο του Νοστράδαμου με συνταγές για μαρμελάδες και περίπου 10 έργα του Γάλλου μάγειρα Auguste Escoffier.

Η έκθεση παρουσιάζει επίσης εκατοντάδες κάρτες με μενού ιστορικής σημασίας, όπως για παράδειγμα αυτό του συμποσίου για την στέψη του Τσάρου της Ρωσίας το 1896 και ένα από το Savoy Hotel του Λονδίνου που χρονολογείται από τις 4 Ιουνίου 1936.

Πενήντα έξι χρυσά μετάλλια, προσωπικά ενθύμια και έργα από Ελβετούς καλλιτέχνες όπως οι Jean-Pierre Corpataux (Le Boucher Corpaato), Margrith Burkhardt, Marc Reist και ο Jean Tinguely.

Η συλλογή Mosimann Collection εκτίθεται σε πτέρυγα του César Ritz Colleges Switzerland στο Le Bouveret.

Τα βιβλία που συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή – από τα οποία τα 2.500 βρίσκονται ήδη στο campus, και τα υπόλοιπα θα προστεθούν σύντομα – είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονικό κατάλογο.

Οι φοιτητές της σχολής μπορούν να βρουν αυτά τα έργα στη βιβλιοθήκη, αν και η πρόσβαση στους παλιούς τόμους θα γίνεται μόνο υπό επίβλεψη. Τα σπανιότερα έργα βρίσκονται σε ασφαλή θυρίδα στη τράπεζα.

Η συλλογή Mosimann είναι μόνιμα ανοιχτή στους φοιτητές της σχολής, και τα γκρουπ μπορούν να την επισκέπτονται κατόπιν κράτησης

Διαφήμιση