Αρχική Καταστροφές Απειλή για τις εκτοξεύσεις πυραύλων από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Απειλή για τις εκτοξεύσεις πυραύλων από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

0
Διαφήμιση

Σοβαρή απειλή για τις εγκαταστάσεις της NASA αποτελεί η άνοδος της στάθμης της θάλασσας  και εφόσον τα επίπεδα των ωκεανών συνεχίζουν να ανεβαίνουν, το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα και άλλες τοποθεσίες εκτόξευσης ανά τον πλανήτη μπορεί στο μέλλον να βυθιστούν.

«Κάθε κέντρο της NASA έχει τα δικά του τρωτά σημεία, και μερικά είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από τα υπόλοιπα», δήλωσε η Σύνθια Ροζενσβάιγκ, κλιματολόγος της NASA, προσθέτοντας ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αποτελεί «μία πραγματική πρόκληση» για όλα τα κέντρα που βρίσκονται ακριβώς κατά μήκος των ακτών.

Τα αεροδρόμια, οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης, τα εργαστήρια, οι εγκαταστάσεις δοκιμών, τα κέντρα δεδομένων και άλλοι χώροι και υποδομές της NASA καλύπτουν περίπου 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα, απασχολούν 60.000 υπαλλήλους και αξίζουν 32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ρυθμός ανόδου της στάθμης της θάλασσας έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και είναι ο γρηγορότερος τα τελευταία 2.000 χρόνια. Οι θερμότεροι ωκεανοί, οι λιωμένοι πολικοί πάγοι και τα πορώδη χερσαία εδάφη που έχουν πλέον υποχωρήσει, έχουν συμβάλει στην άνοδο της παγκόσμιας μέσης στάθμης των ωκεανών κατά είκοσι εκατοστά από το 1870.

Ειδικά οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι βρίσκονται μόνο μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως και άλλες εγκαταστάσεις στη Βιρτζίνια, από όπου εκτοξεύονται οχήματα για αποστολές εξερεύνησης του διαστήματος. Εξάλλου, τα ερευνητικά κέντρα Ames και Johnson βρίσκονται επίσης σε παράκτιες περιοχές στο Σαν Φρανσίσκο και το Χιούστον.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here