Αρχική Καταστροφές «Αριθμομηχανή» υποδεικνύει λιγότερες εκπομπές διοξειδίου για έναν καλύτερο κόσμο έως το 2050

«Αριθμομηχανή» υποδεικνύει λιγότερες εκπομπές διοξειδίου για έναν καλύτερο κόσμο έως το 2050

0
Διαφήμιση

Αν μέχρι το 2050 αποφευχθεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 2ο C (3,6 βαθμούς Φαρενάιτ, τότε μπορούν να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πλέον δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ακόμη και αν  ο παγκόσμιος πληθυσμός  αυξηθεί (σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις) κατά 3 δισ. δηλαδή από 7  σε 10 δισ.

Σε αυτό συγκλίνουν οι νεώτερες επιστημονικές έρευνες πάνω στις οποίες βασίστηκε ομάδα ειδικών υπό την καθοδήγηση  της Βρετανικής κυβέρνησης για να δημιουργήσει  ένα online εργαλείο- αριθμομηχανή (www.globalcalculator.org) με σκοπό  να εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Παγκόσμιος Υπολογιστής χρησιμοποιεί δεδομένα που επανεξετάζονται από διεθνείς εμπειρογνώμονες ώστε  να εξετάσει σενάρια για την επίτευξη του στόχου των 2οC.

Βασίζεται στη βρετανική αριθμομηχανή DECC, που δημοσιεύθηκε το 2010. Επίσης προσφέρετε σε άλλες κυβερνήσεις για χρήση στην πορεία προς την κρίσιμη διαπραγμάτευση για το κλίμα στο Παρίσι στο τέλος του έτους.

Το μοντέλο  ενέργειας, γης και  τροφίμων του κόσμου που ανέπτυξε το Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (DECC), δείχνει ότι για να διατηρηθεί το βιοτικό επίπεδο πρέπει να γίνουν  σαρωτικές αλλαγές στον τομέα της γεωργίας, των μεταφορών, των τροφίμων και των καυσίμων. Επίσης από το 2050, δεν θα πρέπει να  υπάρχει ανάγκη για εκατοντάδες εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο και η ποσότητα του CO2 που εκπέμπεται ανά μονάδα της ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να μειωθεί κατά τουλάχιστον 90%.

Μόνο δύο προβλέψεις για το 2050 από τον Παγκόσμιο Υπολογιστή «θέλουν»τα δάση σε όλο τον κόσμο να επεκτείνονται  κατά 5-15% για να περιοριστεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας και να αυξηθούν  οι αποδόσεις των καλλιεργειών κατά 40-60%.

Επίσης οι καταναλωτές θα πρέπει να σκεφτούμε για τη μετάβαση σε δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά αφού η κατανάλωση του κρέατος απαιτεί εντατική εκτροφή.

Ο Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ed Davey δήλωσε: «Για πρώτη φορά αυτός ο Παγκόσμιος Υπολογιστής δείχνει ότι ο καθένας στον κόσμο μπορεί να ευημερήσει, αν  δράσουμε τώρα για να αλλάξουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε και παράγουμε ενέργεια και πώς χρησιμοποιούμε τη γη μας, αν θέλουμε να επιτύχουμε αυτή την πράσινη ανάπτυξη.”

Ο Δρ Mike Cherrett των ΚΓΚ-Κλίμα, στην πρωτοβουλία ΕΕ για το κλίμα, που είναι συν-επικεφαλής του έργου, πρόσθεσε: «Η αριθμομηχανή επισημαίνει με σαφήνεια ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε το στόχο 2C διατηρώντας παράλληλα καλό τρόπο ζωής   αλλά πρέπει να θέσουμε φιλόδοξους στόχους σε όλα τα μέτωπα και να κάνουμε χρήση της οποιασδήποτε καινοτομίας για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος. “

 

Διαφήμιση