Αρχική Ειδήσεις Πράσινος καφές

Πράσινος καφές

0
Διαφήμιση

Ο πράσινος καφές προέρχεται από τους ακατέργαστους σπόρους των καρπών του καφέ. Αυτοί οι σπόροι καθαρίζονται, ψήνονται και τρίβονται σε κόκκους, έτοιμοι για την παρασκευή ροφήματος. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το εκχύλισμα ακατέργαστου καφέ μπορεί να συνεισφέρει στην απώλεια βάρους.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το περασμένο έτος για την κατανάλωση πράσινου καφέ και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ατόμων με διαβήτη, μεταβολικά προβλήματα και παχυσαρκία, φάνηκε πως η μέση απώλεια βάρους για 12 εβδομάδες ήταν 6 κιλά.

Μια δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή στη Νέα Υόρκη, το The Dr. Oz Show, είχε την ιδέα να τεστάρει τις δυνατότητες του πράσινου καφέ και έτσι παρουσίασε ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ στην ιστορία της εκπομπής, αφού συμμετείχαν πολλοί ειδικοί και ιατροί. Ζήτησαν λοιπόν τη συμμετοχή 100 γυναικών, ηλικίας από 35 έως 49 ετών και με την προϋπόθεση να έχουν περιττά κιλά, δηλαδή Δείκτη Μάζας Σώματος από 24 έως 45. Καμία από τις γυναίκες δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κάποιες από αυτές έλαβαν προς κατανάλωση κάψουλες με εκχύλισμα πράσινου καφέ, ενώ κάποιες έλαβαν ένα placebo pill, δηλαδή χωρίς κάποια ουσία.

Οι οδηγίες ήταν σαφείς. Θα λάμβαναν μόνο κάψουλες που ισοδυναμούσαν σε 400 mg εκχυλίσματος, 3 φορές τη μέρα, 30 λεπτά πριν το φαγητό. Θα πρέπει να έτρωγαν ότι συνήθιζαν να τρώνε, χωρίς αλλαγές, κρατώντας ημερολόγιο διατροφής καθημερινά, χωρίς καμία άλλη παράμετρο. Δύο εβδομάδες μετά, όλες οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να ζυγιστούν. Το γκρουπ που έλαβε πράγματι το εκχύλισμα πράσινου καφέ, έχασε κατά μέσο όρο 1 κιλό, ενώ το γκρουπ με το placebo (ψεύτικες κάψουλες) μόλις μισό κιλό.

Πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής, έχουν τη δική τους εκδοχή παρασκευασμάτων πράσινου καφέ και μερικές φορές το προωθούν ως πανάκεια στο θέμα της απώλειας βάρους. Ο καταναλωτής ωστόσο πρέπει να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων ενός προϊόντος. Μπορεί για κάποιους να δουλεύει ως το ιδανικό βοήθημα, στηρίζοντας το όλο εγχείρημα της απώλειας βάρους. Πάντως είναι γνωστό ότι ο σκέτος καφές κι ακόμα περισσότερο ο πράσινος περιέχει πολύτιμα αντιοξειδωτικά και κατά μια έννοια είναι μια πλούσια τροφή.

Βεβαιωθείτε ότι το παρασκεύασμα που θέλετε να προμηθευτείτε είναι αυθεντικό. Αν περιλαμβάνει τις ευεργετικές ουσίες του πράσινου καφέ, τότε θα γράφει στα συστατικά, chlorogenic acid extract, GCA, green coffee antioxidant, αντιοξειδωτικά πράσινου καφέ ή Svetol. Παράλληλα, βεβαιωθείτε πως περιέχει τουλάχιστον 45% chlorogenic acid (χλωρογενικό οξύ), διαφορετικά δεν θα κάνει στα αλήθεια καμία διαφορά.

Ποτέ μην αγοράζεται κάποιο μπουκαλάκι ή κουτί που δεν αναγράφει τα συστατικά ή ένα κουτί που αναγράφει ότι είναι 100% φυσικό, χωρίς να αναγράφει τα παραπάνω συστατικά.

Η αλήθεια είναι ότι εφόσον το σκεύασμα τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην μείωση του ζαχάρου του αίματος κατά 32% μετά το γεύμα. Που σημαίνει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη εγκεφαλική απόδοση και συνολικά βελτιωμένος μεταβολισμός. Οι ποσότητες των δόσεων μπορεί να διαφέρουν.

Σίγουρα πάντως, ένας καλός τρόπος να απολαύσετε τα οφέλη του πράσινου καφέ και τις αντιοξειδιωτικές του δράσεις, είναι να τον καταναλώνετε απευθείας αν σας αρέσει η γεύση του, καθώς κυκλοφορεί και στο εμπόριο και έτσι ίσως αντικαταστήσετε άλλα ροφήματα, που είναι βλαβερά για τον μεταβολισμό και την υγεία σας. Βέβαια, μην προσθέσετε έξτρα ροφήματα πόσιμου πράσινου καφέ, στα ήδη υπάρχοντα ροφήματα καφέ που καταναλώνετε συνήθως, γιατί θα έχετε μεγάλο πρόβλημα με την υπερβολική καφεΐνη. Απλά, αποτελεί μια καλή ιδέα αντικατάστασης. Ενώ, έτσι, θα μειώσετε και το κόστος από την προμήθεια εκχυλίσματος πράσινου καφέ σε κάψουλες ή θα ισοσκελίσετε τη δόση τους.

Διαφήμιση