Αρχική COVID-19 Self tests: Πώς θα δίδονται και πώς θα γίνονται έως τέλη Ιουνίου

Self tests: Πώς θα δίδονται και πώς θα γίνονται έως τέλη Ιουνίου

0
self-test
Εικόνα: UNSPLASH/Roman Wimmers
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διευκρινίσεις για τη διενέργεια των self tests από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως και το τέλος του μήνα δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Δωρεάν τρία μαζί από το φαρμακείο

Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self tests. Ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου.

Διενέργεια test: Τι ισχύει για τηλεργαζομένους και αδειούχους

Υπενθυμίζεται ότι το self test ανίχνευσης Covid-19 διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα. Πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Τι συμβαίνει όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο εργαζόμενος απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας (τηλεργασία)  ή τελεί σε νόμιμη άδεια; Επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του με φυσική παρουσία. Φυσική παρουσία θεωρείται όταν ο εργαζόμενος προσέρχεται στον εργασιακό χώρο που έχει δηλωθεί στην ατομική σύμβαση εργασίας του.

 

Εξαίρεση εβδομάδας 7-13 Ιουνίου

Κατ ‘εξαίρεση για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021. Τις επόμενες εβδομάδες (14/6/2021 έως 30/6/2021) ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου. Δηλαδή η διενέργεια και δήλωσή του έως 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση