Αρχική Τεχνολογία Κτηματολόγιο: 15μερη παράταση υποβολής αιτήσεων διόρθωσης για Αχαΐα, Αν. Αττική

Κτηματολόγιο: 15μερη παράταση υποβολής αιτήσεων διόρθωσης για Αχαΐα, Αν. Αττική

0
sounio2
Εικόνα: UNSPLASH/ Mohamed Osama
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Παράταση δεκαπέντε ημερών ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο για τις αιτήσεις εμπρόθεσμης υποβολής αιτήσεων διόρθωσης στην ανάρτηση περιοχών Αχαΐας και Ανατολικής Αττικής. Η παράταση αφορά σε όλους όσοι είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ανατολικής Αττικής . Εν όψει της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων διόρθωσης στις 8 Ιουνίου 2021, μπορούν μέχρι τότε να λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου. Επίσης να κλείσουν ραντεβού ώστε εμπρόθεσμα (εντός 15 ημερών από τη ημερομηνία λήξης της ανάρτησης – έως τις 23 Ιουνίου 2021-) να μπορούν να υποβάλλουν έντυπα και δικαιολογητικά διορθώσεων.

Προσωρινή καταχώριση

Τι ισχύει εάν οι πολίτες έχουν σε προσωρινή καταχώριση ηλεκτρονικές αιτήσεις μέχρι την ημερομηνία λήξης της ανάρτησης, (8 Ιουνίου 2021); Μπορούν να τις υποβάλλουν οριστικά ως εμπρόθεσμες εντός 15 ημερών από τη ημερομηνία λήξης της ανάρτησης, ήτοι έως τις 23 Ιουνίου 2021)

Τι ισχύει

Η διαδικασία της ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά. Χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης. Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους. Έτσι αποφεύγονται δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης μέχρι την 8η Ιουνίου 2021). Ηλεκτρονικά ή στο γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος

Η αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος για την Αχαΐα έχει προθεσμία μέχρι 3/11/2021. Για την Ανατολική Αττική μέχρι 18/09/2021. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά ή στο γραφείο Κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995. Αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Περιοχές υπό ανάρτηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΪΑΣ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, νΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΤΑ: Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Νικολαιίκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης

Γραφεία Κτηματογράφησης: Κράθιο Αιγιαλείας (ισόγειο κατάστημα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα), τηλ. 26960-32125. Ε-mail: akrata@geotopos.gr (μόνο για πληροφορίες). Καθημερινές 8:00 -16:00 και Τετάρτη 8:00 -20:00.

Διακοπτό (ισόγειο κατάστημα, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού), τηλ. 26910-43410, email: diakopto@geotopos.gr (μόνο για πληροφορίες). Καθημερινές 8:00 -16:00 και Τετάρτη 8:00 -20:00. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktima-akrata-diakopto.gr υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί να οριστεί ραντεβού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΤΑ: Βαρνάβα, Γραμματικού
  • ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ, ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΤΑ: Καλάμου, Καπανδριτίου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Νέων Παλατίων, Σκάλας Ωρωπού, Συκαμίνου και Ωρωπού

Γραφεία Κτηματογράφησης: Για τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Νέων Παλατιών, Σκάλας Ωρωπού, Συκάμινου και Ωρωπού:Πρώην 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού (απέναντι από λαϊκή αγορά), Σκάλα Ωρωπού. Τηλ: 210 4441835 (Καθημερινές 9:00 – 21:00), email: oropos@myktima.gr (μόνο για πληροφορίες). Για τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Βαρνάβα, Γραμματικού, Κάλαμου, Καπανδριτίου και Μαρκόπουλου Ωρωπού: Κοινοτικό κατάστημα Καπανδριτίου, 1ος όροφος, Πλατεία Κυριαζή, Καπανδρίτι. Τηλ. 210 4441835 (Καθημερινές 9:00 – 21:00) , email: ktima.kapandriti@gmail.com (μόνο για πληροφορίες). Γενικές πληροφορίες για το Κτηματολόγιο παρέχονται τηλεφωνικά (210 6505600) και ηλεκτρονικά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροSelf tests: Πώς θα δίδονται και πώς θα γίνονται έως τέλη Ιουνίου
Επόμενο άρθροΠαρών ο ΕΟΤ στην 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής του UNWTO για την Ευρώπη