Αρχική COVID-19 Μία δόση εμβολίου μετά από φυσική νόσηση με Covid – Όλα...

Μία δόση εμβολίου μετά από φυσική νόσηση με Covid – Όλα τα εμβόλια διαθέσιμα στους 40-44 από τις 21 Μαΐου

0
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διάρκεια αντισωμάτων έως 7 μήνες

Αρχικά, η Μαρία Θεοδωρίφου, αναφέρθηκε στην διάρκεια των αντισωμάτων και στην προστασία που παρέχουν έναντι πιθανής επαναλοίμωξης, είτε μετά από νόσηση, είτε μετά από εμβολιασμό, κάνοντας λόγω για διάρκεια έως 7 μήνες.

“Πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο “Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης”. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όπως πρόσθεσε πρόκειται για μία μελέτη ενθαρρυντική, καθώς είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε σχετικά με τον εμβολιασμό μετά από νόσηση: “Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου“.

Μάλιστα, τόνισε πως με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται δύο επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων: Ότι δηλαδή το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ καιρό και ότι δεν “καλύπτει” τις μεταλλάξεις.

“Επιχειρήματα του τύπου οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν και όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων”.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε πως από την Παρασκευή 21 Μαΐου, όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στην ηλικιακή ομάδα 40-44.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι ηλικιακή ομάδα 40-44 μπορούσε να κλείσει ραντεβού μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο άνοιγμα και άλλων ηλικιακών ομάδων, υπογραμμίζοντας:

“Ανάλογα με το πως θα κινηθεί το κλείσιμο των ραντεβού και οι παραδόσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ηλικιακών ομάδων ανά πενταετία για τους 35-39 και 30-34“.

Οι ποσότητες εμβολίων που αναμένουμε

Επιπλέον, όπως ανέφερε Θεμιστοκλέους σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων που αναμένονται:

  • Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση 1.860.000 δόσεων και μια έξτρα παράδοση 566.000 δόσεις σε τέσσερις παραδόσεις το μήνα.
  • Η Moderna επιβεβαίωσε 308.000 δόσεις.
  • Η Astrazeneca ενημέρωσε για 348.000 δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα και συνολικά περιμένουμε μέχρι 5000.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις τον Μάιο μετακύλισε μια ημερομηνία για τον Ιούνιο.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε μέχρι τις 31 Μαΐου “περιμένουμε να έχουν γίνει 5.600.000 εμβολιασμοί συνολικά, με πάνω από 3.500.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση και πάνω από 2.000.000 πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση